Unic în România: un primar dintr-o comună i-a transformat pe toți cetățenii în consilieri ai săi

În comuna Dângeni din județul Botoșani, de ceva vreme, consilierii locali aleși de cetățeni să lucreze în interesul lor și al comunei, au decis că ei sunt tartori și e mai bine pentru ei să joace bâza cu destinul localității. Așa că, de ceva vreme, resping tot ce înseamnă proiecte de dezvoltare a comunei. Pentru simplu fapt că nu le place de ochii primarului. Original în idei și soluții, că doar de asta l-au ales oamenii primar, Cătălin Rotundu nu a stat cu mâinile în sân. A găsit soluția. Se va adresa populației. Va strânge semnături pentru aprobarea și implementarea proiectelor de deszvoltare locală. Altfel spus, fiecare cetățean al comunei devine consilier personal al primarului. Redăm mai jos comunicatul edilului Cătălin Rotundu. În imagine, primarul Cătălin Rotundu alături de soția sa care este principalul susținător permanent al demersurilor de dezvoltare inițiate de către edil.

”Doresc ca prin acest mesaj să mă adresez tuturor cetățenilor și consilierilor locali de bună credință din comuna Dângeni !
Este regretabil că o parte a consilierilor sunt dominați și încercați de cele mai rele sentimente de frustrare.,invidie și ură . Sunt sentimente care de cele mai multe ori vin din interiorul fiecaruia și arăta nivelul de educație, inteligență, capacitate profesională și responsabilitate .
Chiar dacă timp de ani buni sau chiar zeci de ani in unele cazuri ,acești consilieri ( acum ALDE sau PSD ,mâine nu se știe unde ), nu au avut nici măcar o inițiativă de proiect concretizat pentru comună , in ultimile 5 ședințe ale CL pe care le-am convocat , nici măcar nu au venit la servici in scopul de a bloca totul.
Eu sunt primarul comunei și înțeleg foarte bine acest statut ,m-am pregătit și învăț in fiecare zi pentru a putea face față la cel mai inalt nivel responsabilităților care îmi revin și drept urmare nu-mi bat joc și nu voi accepta ducerea in derizoriu a acestei funcții de maximă importanță și reprezentare a unei comunități.
Drept urmare, la solicitarea unui număr reprezentativ de cetățeni, începând de mâine,29.iulie.2020, voi merge din casă in casă alaturi de cea mai mare parte a colegilor din primarie pentru a discuta despre proiectele noastre și pentru a strânge semnături de sustinere a proiectelor : 1.Modernizare iluminat public- Finanțare Ministerul Mediului
2.Proiect de împădurire a suprafețelor de teren neproductiv- 15 H- Finantare prin Ministerul Mediului
3.Suplimentare a numărului de racorduri la rețeaua de apă-canal a cetățenilor care au depus cererei -finanțare de la guvern existenta
4.Refacerea drumurilor afectate de precipitații-294.000 lei- sumă primită saptamana trecută de la guvern in solicitării pe care am făcut-o personal .

5. Proiect de întocmire documentație și efectuare de proceduri in vederea extinderii rețelei de apă către pășunile comunale din toate satele precum și în cătunele Gulioaia și Buneni .
Vă mulțumesc mult pentru înțelegere și pentru susținere și ne revedem cu drag în cel mai scurt timp posibil !!!
Cu deosebit respect,
Primar-Cătălin Ghe. Rotundu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *