Agricultura și viața la sate pot fi salvate, vezi cum și ce spune un fost senator

Proprietar al unei ferme modeste în Sulița, profesor de matematică, fost senator, decis să se implice iar în politica de la vârf, Corneliu Popescu, președinte al PMP a explicat cum poate fi salvată viața la țară și , evident agricultura. Și aceasta începând chir cu stoparea depopulării satelor. ”Trebuie să aibă cineva curajul să spună, vreau să-mi duc copilul la școală în satul meu, la Cordăreni și să îmi duc copilul până în clasa a V-a la Cordăreni. A ține niște învățători este de o mie de ori mai bine decât să arunc banii pe motorină și pe microbuz. Și după ce îl duc pe copil în oraș îl și pierd. De la clasa a V-a se apucă de băut, de fumat, de tot felul de chestii. Și atunci va trebui să înmulțesc jandarmeria ca să îmi păzească copiii. Vi se pare normal? Vreau să trăiască acolo unde s-au născut. Am toate motivele să insist pentru acest lucru. Vreau să se dezvolte satul românesc pentru că nu de pomană am făcut școli prin Banca Mondială, am îngropat conductă de aducțiune apă, în toate comunele din Botoșani. Noi, prin capitolele de aderare, am promis că vom produce carne de bovină cât Belgia, Olanda și Austria la un loc. Blândeștiul are 620 de hectare de imaș, ceea ce ar însemna că poate duce 2400 de bovine. Dar nu are nici 90 de vaci. Mileanca – are peste 400 de hectare de imaș și nu știu dacă are 70 de vaci. Dar putem salva bovina. Pentru că orice familie de tineri se poate instala la țară. Este conștientă că cu 10-20 de vaci își asigură un confort extraordinar. Avem o singură problemă, de care se ferește toată lumea: să nu pui o tânără să mulgă vaca. Fraților, orice guvern, cât de slab ar fi el, poate să îi dea două aparate de muls. Guvernul se poate implica pe tot teritoriul României și, în felul ăsta, în cinci ani avem și carne de vită. Sunt lucruri pe care nu le-am descoperit eu, dar mi-am propus să lupt pentru ele”, a susținut Corneliu Popescu, lider PMP, într-o conferință de presă pe final de an.

3 thoughts on “Agricultura și viața la sate pot fi salvate, vezi cum și ce spune un fost senator

  1. TACI A ESTI RASUFLAT SI NU UITA CA AI FURAT DESTUL NU ITA CA AI MULTE HOTII DIN BANII EUROPENI FANTANILE IN COMUNA DAR MAI MULTE PE LA TINE ,BIROUL CADASTRAL NEFUNCTIONAL SI MAI AI ,ACUM CAND POLITICA SAU UNELE PARTIDE SUNT PE MUCHIE ,S AU GANDIT SA APARA LA RAMPA RASUFLATII DE DOI LEI STATI USUREL CA NU VA VOTEAZA NIMENI LA ANUL

  2. Taci din gura. Ești un nimeni. Care profesor, care fermier, care investitor, a fost senator, uită-te cum arată comuna ta. Ai obținut doar ce ți-ai propus pentru tine. Copii tăi unde au învățat, unde muncesc. Ești depășit deja.

  3. baaaaaaaaaaaaa calicul asta vai de ……………………..lui si vai de meseria lui de profesor ca el spunea bancuri pe timpuri la ore si nu stia decat sa bata ,cel mai mare tapangiu si hot .de bani europeni si sa nu uite ca la revolutie la fel ca paduchele in frunte s a infruptat din buteliile de la primarie si ce mai era atunci prin primarie apoi s a facut mare croitor dar chix ca nu le avea si pe urma la hotit la cantar la abator de la toata lumea ,dar pana la urma si aici faliment si datorii si impozite neplatite dar iertate de primar ,varul dept si consilierii de atunci cica vreo 400 milioane putin nu??????dar nu se meria sa ai vb de acest nimic ca nimic a fost nimc va ajunge cu tot nemul lui se vede si ce mari achizitii si afeceri a facut calicul ori mai devreme ori mai tarziu tot calic moare cine poate vota asemenea …………………………tot ca el si cred ca lumea s a cam trezit cadvrele politice vechi sa dispara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *