PMP Botoșani propune intrarea la guvernare și politici reale pentru cetățeni

MOȚIUNEA A TRECUT – GUVERNUL A CĂZUT

PMP Botoșani știe că guvernul a căzut, dar nu pleacă până la instalarea noului guvern.
Propunerea PMP – Botoșani către București este intrarea PMP la guvernare, în condițiile în care PNL este responsabil și guvernează în continuare. România trebuie guvernată, ca să nu mai pierdem un an, fără autostrăzi, fără spitale regionale, cu mii de botoșăneni care emigrează, deznădăjduiți pentru că nu văd niciun viitor. PNL trebuie să abandoneze ideea alegerilor anticipate sau, în condițiile în care alegerile anticipate vor fi în august, guvernul nou instalat să emită o OUG pentru două tururi.
Această OUG – două tururi, nu încalcă Constituția, respectă recomandările Comisiei de la Veneția, având în vedere că nu schimbă cu nimic modul de alegere a primarului. Este tot vot uninominal, dar cu două tururi, ceea ce întărește democrația și aduce plus în dreptul de exprimare a cetățeanului.
Până la instalarea noului guvern, PMP Botoșani, în interesul cetățeanului botoșănean, cere Guvernului să se vorbească mai puțin și să se execute Bugetul de Venituri și Cheltuieli aprobat, deci în vigoare.
Să lucreze intens pentru absorbția de fonduri europene.
Să sensibilizeze puternic sistemul bancar pentru asigurarea cofinanțării proiectelor europene – cunoscându-se bătaia de joc a băncilor privind credite-cofinanțare a proiectelor europene din ciclul 2014-2020.
Cerem, de asemenea, Justiției să vorbească, având în vedere următoarele fenomene:
sunt instituții în care funcționarii publici competenți sunt intimidați, iar cei necompetenți și slugarnici sunt promovați și plătiți bine.
sunt ”comune și orașe – feude proprii” unde se încalcă drepturile constituționale privind opinia, a alege și a fi ales.
În aceste comune și orașe cetățenii nu au voie să candideze pentru alte partide ce corespund opțiunilor lor, sau mai rău, sunt siliți să candideze pe listele altor partide.

Principalele acțiuni și activități politice ale Mișcării Populare Botoșani sunt axate pe două direcții,
nicio comună fără consilier local PMP
toată forța partidului către Botoșani, Dorohoi, Bucecea , Săveni, prin candidați tineri, pregătiți profesional și curați.

Toate acestea pentru a se vedea hotărârea noastră, a politicienilor, de a demara proiecte necesare județului Botoșani
locuri de muncă
cabinete ale medicilor de familie superdotate și centre ISU în județ
școli cu clasele I-IV și grădinițe
abatoare mici, comunale
împădurirea zonelor degradate, cu salcâm, pentru a salva albina
lucrări de amenajare hidrotehnică pe cele mai mici cursuri de apă, pentru a reține apa mai mult pe teritoriul județului și a crea acumulări de 2-10 ha
prize de apă și curent cu drumuri pietruite până în mijlocul pășunilor și pentru solarii și sere
Centre de Primă Vânzare – CPV comunale, în vederea asigurării trasabilității, fiscalizării și implicit a sprijinului de stat și european.

Comunicat PMP Botosani

Corneliu POPESCU,
Președinte PMP Botoșani

1 thought on “PMP Botoșani propune intrarea la guvernare și politici reale pentru cetățeni

  1. ce bine cand esti sef de partid la un partid in moarte clinica ca sa nu zic de rahat o mica aripa liberala ,de ce nu zici ca interesul tau e sa ajungi iar mare ciuperca la bucurestii senator-deptat,ceea ce nu se va intampla iar pe acolo de pe unde esti sa ti pui odrasla primar ceea ce iar nu se va intampla esti var cu actualul hot si s a cam saturat lumea de voi ,daca nu va vine a crede incercati sa luati portile la rand si veti vedea cam ce dumnezei luati si din auzite mai incercati sa plantati inca un neam de al vostru la candidaturi alt jeg ca sa nu zic chiar prost cum il mai rad localnicii inginerul satului si uite asa ce o sa zice-ti voi astia cu planuri marete si crete,ca unul din noi tot prinde ,nu va agitati ca nu prindet-ti nici un rahat nici actualul poate sa aiba tone de rachiu si iar dai cu 50 roni pe la ultimii betivi si prosti si sa promita pe la niste babe ratate ca face expozitie de scorturi ,duceti-va ………………si mai bine v ati lega cate o funie si poate o sa fiti veseli in alta lume toti cei din neamul vostru si interesele voastre de mahalagii de SULITA
    Popescutule ascundete ca se stie cine esti ………………………………………………….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *