Un candidat dintr-o comună caută consilieri gospodari sau deștepți

Un candidat pentru primărie caută gospodari și cetățeni deștepți pentru a ocupa locurile disponibile pe lista sa de propuneri pentru Consiliul Local. George Popescu, este un tânăr cu ambiții mari și cu o viziune mai puțin obișnuită mediului rural. George vrea să devină primar al comunei Sulița din județul Botoșani și va candida din partea PMP. După ce un mediator și, în același timp, secretar al Primăriei Gorbănești, Vasile Boghian, a publicat care crede el că este rolul și rostul consilierului local, tânărul și probabil viitorul primar George Popescu a lansat o provocare pentru cetățenii comunei sale. ”PROVOC oamenii din comunitatea noastră sa îmi scrie in mesaj privat, propuneri de persoane pentru postul de consilier. M-ar ajuta foarte mult sa va știu părerea și de asemeni m-ar ajuta foarte mult pentru a convinge persoanele pregătite și apreciate in comunitate, care nu vor sa se implice, sa o facă. Dacă îmi veti face propuneri va voi îndeplini asteptarile și voi veni cu un consiliu local performant iar impreuna vom putea schimba multe. Va mulțumesc și aștept mesajele dumneavoastră”, a scris pe o rețea de socializare George Popescu, candidat pentru funcția de primar al comunei Sulița. Redăm mai jos analiza juristului Vasile Boghian cu privire la menirea consilierilor locali.

”Consilierul local este obligat să mențină relația directă cu cetățenii. Mai mult decât oricând, în preajma alegerilor locale ar trebui să se discute puţin şi despre statutul consilierului. El, la fel ca primarul, este ales de cetăţeni. Ce rol are el, dar mai ales ce putere are? La fel ca parlamentarul, el votează, aprobă, respinge proiecte iniţiate de primar. Foarte puţini consilieri se fac cunoscuţi. Cei mai mulţi preferă să voteze aşa cum le cere liderul de partid, să-şi ia indemnizaţia şi să trăiască în anonimat. În realitate, un consilier local este tot atât de important pentru comunitatea care l-a ales ca şi parlamentarul. Dacă se implică, poate că este tot atât de important ca şi primarul. În mod normal, în momentul în care se vorbeşte despre alegerea unui primar, vorbim şi despre consilierii care vor fi aleşi în acelaşi timp.
Dezbaterile despre alegerile ce se apropie cu viteză sunt în toi. Cu care dintre candidaţii partidelor intenţionaţi să votaţi pentru funcţia de primar ? Pe cine vor propune partidele să candideze la alegerile din 2020? Ce calităţi ar trebui să aibă cel ce va gospodări localitatea în următorii patru ani? Şirul întrebărilor continuă. Alegerile într-o comuna , nu sunt simple. Din păcate, se votează după criterii de simpatii politice.
Odată ales, fiecare primar îşi vede de treaba lui. Oamenii, sunt mulţumiţi de el în funcţie de ceea ce face. Lăsăm în seama alegătorilor să decidă care dintre primarii pe care i-a avut Sulita au fost buni şi care nu au fost buni gospodari. Depinde şi din ce perspectivă priveşti lucrurile. Sunt lucruri care se văd şi altele care nu se văd în mod direct în activitatea primarului.
Curăţenia, trotuarele, parcările, faţadele clădirilor au un impact direct asupra cetăţenilor, precum şi asupra celor care tranverseaza comuna. Infrastructura nu este atât de vizibilă, dar contează enorm în viaţa unei comunităţi. Marile proiecte, sunt importante, dar ale cui sunt meritele implementării lor? Dacă banii vin de la guvern, este de aşteptat ca partidul de guvernământ să beneficieze de capitalul electoral. Dacă proiectele sunt realizate din fonduri europene, meritul este al instituţiei care a iniţiat proiectul, primărie, consiliu judeţean sau altă instituţie.
Cetăţenii au dreptul să afle din timp ce vor să facă candidații pentru comunitate și cu ce consilieri doresc să participe la alegeri, în funcție de echipă vom vota pe unul sau pe altul, nu este suficient să pozăm făra să discutăm și să ne prezentăm echipa. Stiu că sunt consilieri care mandate la rând nu au avut nimic de spus, nu au făcut absolut nimic pentru comunitate, doar au încasat indemnizatia, oare candidații la primărie știu asta, sunt sigur că nu sau nu îi interesează, de aceia este foarte important să știm cu ce echipă vin candidații la primarie și din acest punct să îi analizăm, consilierul local este foarte important pentru comunitate de aceia aștept prezentarea lor de către viitorii candidați la primărie. Avem nevoie de un primar și consilieri în slujba cetățenilor nu doar ”mașini de vot”. Post scriptum.Continua tu cititorule”, a scris Vasile Boghian, provocând, la rândul lui, cititorii să își exprime punctele de vedere.

Candidatul George Popescu poate fi contactat pe pagina sa de facebook la adresa: https://www.facebook.com/popescu.george.16

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *