Leac de dor descoperit la Chișinău și dăruit tuturor la Botoșani

Iubirea și dorul, două dintre temele majore ale lirismului românesc, se vor afla mereu pe pupitrul de lucru al muzelor care se ocupă de primenirea sufletelor celor îndrăgostiți. După ce o veche și apusă emisiune de radio oferea în fiecare noapte leacul de inimă albastră printr-un cântăreț de muzică ușoară al anilor 80, acum, de foarte puțin timp, s-a descoperit, la Chișinău, leacul de dor. Cunoscuta artistă Alina Cuciuc din Basarabia a realizat o melodie pentru sufletele tuturor celor îndrăgostiți, ale celor care au cunoscut iubirea sau care , indiferent de vârstă, vor să rămână tineri iubind. O dată… Și încă o dată… Melodia ”Tinerețe leac de dor” a fost creată special pentru un tânăr interpret din Botoșani, Marian Moroșan, care a și lansat-o la Rapsodia TV și poate fi ascultată pe Youtoube sau, în fiecare zi, la același post de televiziune, în intervalul orar 14.30 – 16.30. Aranjamentul muzical aparține tânărului Dorel Cuciuc din Chișinău, fiul îndrăgiților Alina și Oleg Cuciuc. De altfel, nădejdea și aleanul cântecului sunt foarte inspirat subliniate de vioara tânărului Dorel care suspină mai abitir decât interpretul în această melodie. Acum, acest leac de dor este oferit gratuit românilor de pretutindeni. De ltfel, mai jos, puteți asculta această melodie de leac pentru suflet, într-un clip video produs de Rapsodia TV.

Cele două familii de slujitori ai cântecului popular, Cuciuc și Moroșan, mai pregătesc o surpriză în această perioadă. Cunoscuții și îndrăgiții interpreți de muzică populară din Chișinău, Alina și Oleg Cuciuc pregătesc lansarea melodiei ”Lacrima Prutului”, împreună cu Valentina Moroșanu și Marian Moroșan de la Botoșani. Pentru a nu se stinge flacăra românismului și a dorului reunificării, pregătesc un cântec popular ce va avea un puternic impact emoțional asupra tuturor românilor , oriunde s-ar afla pe meridianele acestei planete. Textul cântecului cuprinde în el toate dorurile, suferințele, aspirațiile, jalea și durerea acestui neam. Melodia ce va fi interpretată de cele două cupluri, din Chișinău și Botoșani, va trece hotarul portativului pentru a umple întreg universul cu îndemnul ”Jos hotarul de la Prut / Nu-s român de împrumut / Jos hotarul, fruntea sus / Nu suntem români pe-ascuns”.

Aceasta va fi interpretată împreună cu doi tineri interpreți din Botoșani, soliști ai formației Răzeșii Moldovei , Valentina Moroșanu și Marian Moroșan. Textul și melodia acestui cântec sunt atât de puternice încât e greu de crezut că va exista pui de românaș care să nu vrea să îl asculte, să îl învețe, să îl fredoneze, fie că se află acasă sau în pribegie peste hotare. În această perioadă, cele două cupluri din Chișinău și Botoșani, parcurg etapele pregătirii lansării acestei melodii ce va deveni un imn al românismului și patriotismului nedisimulat. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *