Toți bătrânii vor primi carduri de 180 ron pentru hrana caldă în fiecare lună

Guvernul P.N.L. a decis prin Ordonanța de Urgență nr.115/2020 să acorde persoanelor care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste și au venituri echivalente indemnizației sociale (800 lei), TICHETE SOCIALE PE SUPORT ELECTRONIC PENTRU MASĂ CALDĂ în valoare de 180/lună. Tichetele se alimentează lunar exclusiv cu valoarea tichetelor sociale pentru mese calde acordate destinatarilor finali. Destinatarul final poate utiliza tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde numai în rețeaua unităților afiliate (unități de alimentație publică, cantine-restaurant, bufete sau orice alte tipuri de unități care comercializează masă caldă), pe baza actului de identitate.

Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu a menționat unitățile de la care bătrânii județului pot comanda hrană caldă, în baza tichetelor. ”Unitățile afiliate în cadrul cărora pot fi utilizate tichetele sociale pe suport electronic pentru masă caldă sunt: • în comuna Mihai Eminescu: – Popas Cucorăni ;• în municipiul Botoșani: – Amiber Catering Expres Restaurant;- Hotel Rareș;- Mado Botoșani din incinta shopping center;- Petru Dopo Poco Pizza Botoșani 1;- Petru Dopo Poco Pizza Botoșani 2;- Petru Dopo Poco Pizza Botoșani Unirii;- Rapsodia City Cente;- Restaurant Maria.- Takeandeat Junior Fast Food – Theodoria Home Food”, a spus Verginel Gireadă. Potrivit Ordonanței de Guvern, Tichetele sociale pe suport electronic pentru masă caldă au perioada de valabilitate de un an de la data emiterii. În comuna Mihai Eminescu, cardurile se vor distribui la domiciliul beneficiarilor de către un reprezentant al primăriei.

Potrivit primarului orașului Bucecea, Angel Gheorghiu, bătrânii din fiecare localitate vor beneficia de acest program guvernamental. ”Este un program derulat la nivel guvernamental. Aceste tichete se vor distribui de către fiecare primărie. În Bucecea avem fix 100 de beneficiari. 95 de persoane au peste 75 de ani, cu pensie de maxim 704 de ron, iar 5 persoane nu au adăpost”, ne-a confirmat primarul Angel Gheorghiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *