Silegeanu consecvent: dă de pământ cu politicienii de grădiniță și orgoliile politice

Și-a dorit să dovedească, măcar un mandat, că vrea și poate dezvolta Botoșaniul, că are capacitate inovatoare în dezvoltarea unei comunități, a vrut să fie primarul complet pe care botoșănenii nu l-au avut. Voturile primite nu de mult au fost multe (făcând de râs politicieni și partide întregi la acest capitol). Dar nu au fost suficiente. Conștient că a devenit un străjer important al cetății Botoșani, Cătălin Silegeanu – politicianul altfel al județului – și-a făcut o menire, o misiune din a fi vocea tânguită, nerostită sau înăbușită a botoșănenilor. Printr-un alt comunicat by Silegeanu, i-a trimis la colțul de rușine pe politicienii botoșăneni cocoțați în lojile de demnitate publică și căzuți subit în letargie. Cătălin Silegeanu nu doar le bate obrazul, dar încearcă să îi readucă la realitate. Cât se poate. Spre folosul lor și al comunității. Redăm mai jos analiza și îndemnurile lui Cătălin Silegeanu.

Pretindem că suntem adulți, cu studii importante și cu ani grei de experiență în spate, dar de foarte multe ori,  cei mai mulți dintre oamenii politici ai județului Botoșani ajung să se comporte ca niște copii de grădiniță. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar am avut acest sentiment de foarte multe ori, când am văzut anumite  proiecte stagnate sau chiar pierdute din cauza orgoliilor politice,  în loc să ajute la dezvoltarea județului nostru, care realmente este  situat la Polul sărăciei.

Stimați politicieni ai județului Botoșani, parlamentari, primari, președinte de Consiliu Județean și aleși locali, până la urma sunteți toți oameni, mai presus de culoarea politică, iar din declarațiile și promisiunile din campania electorală înțelegem că vă doriți dezvoltarea și bunăstarea acestui județ, deci ar fi timpul să treceți la treabă! Ne-ați transmis mesaje frumoase, precum că vom avea un “trai mai bun” sau că veți “dezvolta Romania”, exact asta ne dorim și noi,  dar din păcate nu se anunță a se concretiza nimic din ceea ce ne-ați promis.

Dar, ca orice botoșănean care a ales să locuiască în orașul și județul în care s-a născut, sper că  lucrurile se vor îmbunătăți în ceea ce privește calitatea vieții și nivelul de trai în Botoșani. De aceea, vă îndemn pe fiecare dintre toți cei cu factori de  decizie în administrația publică locală și județeană, să realizați că funcțiile pe care le dețineți în prezent nu sunt pe vecie, sunt trecătoare ca orice pe lumea aceasta. Trebuie să dați dovadă de umanitate și unitate și să lăsați deoparte comunicatele de presă în care doar vă criticați unii pe alții sau chiar vă ridicați singuri în slăvi și vă rog să puneți  umărul la dezvoltarea și bunăstarea botoșănenilor.

Vă sugerez, chiar să semnați un pact de colaborare și să realizați ÎMPREUNĂ  ceea ce așteaptă cetățenii de atâția ani pentru Botoșani.  Județul nostru are nevoie de noi  investiții, de drumuri demne de taxele pe care le plătim, de  crearea de noi locuri de muncă, de instituții  conduse de oameni  profesioniști, în detrimentul numirilor pe criterii politice. Iar ceea ce trebuie să lipsească cu desăvârșire în județul Botoșani este acel WC din  curtea unităților de învățământ din mediul rural, mai ales acum în condițiile în care se pune accent pe igiena în școli în contextul creat de pandemia cu Covid-19.

Cetățenii sunt sătui de critici, de a da vina unii pe ceilalți, ba un partid, ba celălalt. Întâlniți-vă la “masa rotunda” și folosiți-vă ideile în beneficiul cetățenilor, pentru că de asta sunteți plătiți din banii publici. Mă ofer chiar eu să fiu mediator și să organizez întâlnirea pentru binele și în favoarea județului Botoșani, care este atât de subdezvoltat.

Dragi politicieni, în aceste vremuri ar trebui lăsate orgoliile, atacurile și să contribuiți fiecare cum puteți pentru a rezolva problemele acestui județ, care nu sunt puține, din păcate.

Mă uit cum alte orașe, județe au asfalt, parcuri industriale, curățenie, pe când la noi este un haos de nedescris.

Dacă pană acum nu ați făcut nimic din ceea ce ați promis, vă îndemn la unitate, colaborare și #Impreuna pentru Botosani haideti să facem lucruri pe care le așteaptă cetățenii acestui județ  din partea politicienilor.

Iar peste 4 ani când veți cere din nou voturile să veniți cu fapte concrete, nu cu vorbe sau să cautati “vinovați” pentru nereușita voastră în fața botoșănenilor.

(Comunicat Cătălin Silegeanu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *