Un șef de Consiliu Județean are biroul în județ. Vezi cum muncește

Când a candidat la Consiliul Județean Botoșani, fosta senatoare Doina Federovici a susținut că biroul ei va fi în județ. Timpul a început să se scurgă în clepsidră și se pare că șefa administrației publice județene nu a uitat ce a promis atunci. Când nu are ședințe sau hârțogaraie de rezolvat în clădirea CJ, Doina Federovici se află în teritoriu. La lucrările în curs de execuție sau în localitățile unde se pregătesc proiecte viitoare. Că este așa o dovedesc imaginile care au surprins-o la reabilitarea unui drum din județ. Doina Federovici, #președintele_Consiliului_Județean, vicepreședintele Dorin Birta și Cătălin Gheorghian, directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani, au continuat vizitele pe șantierele Programului Național de Dezvoltare Locală, care au fost redeschise la sfârșitul lunii trecute. Vizat a fost drumul județean 293, Coțușca – Ghireni – DN 24C, care are o lungime de 6,65 kilometri.

„Așa cum am promis, biroul meu va fi în județ. Am ținut să verific ritmul lucrărilor de pe DJ293, Coțușca – Ghireni – DN 24C, pentru că și locuitorii de aici au nevoie de drumuri bune. Constructorul lucrează, în prezent, la structura drumului. Obiectivul nostru este să aducem cât mai multe drumuri județene de la stadiul de piatră la asfalt”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean. La rândul său, #vicepreședintele#Consiliului_Județean, Dorin Birta, consideră că acest drum este foarte important pentru dezvoltarea zonei. „Este un proiect mult așteptat de către locuitorii celor două sate ale comunei Coțușca. El va face legătura între două axe rutiere importante ale județului, DN24C, care este paralelă cu frontiera României și DJ282, Drumul Vămii, ce urmează să fie modernizat în cadrul unui proiect finanțat prin fonduri europene”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

Modernizarea drumului DJ293, Coțușca – Ghireni – DN 24C, presupune lucrări la structura căii de rulare, care a fost lărgită, precum și turnarea a trei straturi de asfalt. De asemenea, se vor reface șanțurile, rigolele și drenurile. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 18 milioane de lei, aproximativ 70% fiind finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar restul din bugetul județean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *