Federovici face imposibilul pentru botoșăneni. Nu mai vrea să stea la mâna guvernanților și a plecat să ceară bani direct de la Comisia Europeană pentru județ

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, nu a mai putut răbda miuța pe care guvernanții o joacă cu soarta botoșănenilor. Așa că a plecat la Bruxelles să ceară Comisiei Europene alocarea directă de fonduri pentru dezvoltarea județului Botoșani. În felul acesta este sigură că investițiile și dezvoltarea Botoșaniului nu vor mai depinde de ”migrenele” lui Câțu sau de chichițele pur politice invocate de guvernanți pentru ținerea județului cu capul în țărână și subdezvoltare.

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a sprijinit delegația care a reprezentat județul Botoșani pentru a se întâlni cu oficialii europeni cu putere de decizie în ceea ce privește alocarea fondurilor europene. ”Alături de domnul senator Lucian Trufin și domnul administrator public al județului, Cristian Nistor, am militat, la întâlnirea cu reprezentanții Direcției responsabile de România la nivelul Comisiei Europene, conduși de doamna Aida Liha Matejicek, șeful Unității România pentru politica de coeziune, pentru susținerea europeană a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – Dezvoltare Sustenabilă și Integrată în Țara de Sus. În urma discuțiilor, a reieșit ideea că județul Botoșani are nevoie de un mecanism de atragere directă a fondurilor de la Comisia Europeană și de sume importante pe diferite axe de finanțare, astfel încât să putem accelera procesul de dezvoltare. Căutăm soluții pentru ca discuțiile pe care le-am purtat să le putem transpune cât mai repede în practică în folosul județului. Noi chiar vrem și avem determinarea de a atrage fondurile europene, pentru că, în contextul tăierilor bugetare operate de către guvernul PNL-USRPLUS în acest an, acestea sunt singura șansă pentru dezvoltarea județului și recuperarea decalajelor față de celelalte regiuni ale țării”, a spus Doina Federovici care, la doar un an de mandat, s-a dovedit a fi cel mai determinat președinte al Consiliului Județean Botoșani.

Botoșaniul are nevoie de fonduri importante pentru a recupera decalajele structurale, iar banii europeni pot reprezenta soluția! ”Împreună cu europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu, am avut o întâlnire la sediul Comisiei Europene cu doamna Elisa Ferreira, comisarul european pentru Coeziune și Reformă, și domnii Francisco Barros Castro și Hugo Sobral, experți în cadrul echipei dumneaei pentru a obține susținerea europeană a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – Dezvoltare Sustenabilă și Integrată în Țara de Sus, un vehicul important de a atrage fondurile europene multisectorial pentru localitățile din această parte a țării”, a mai spus Doina Federovici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *