Prima pagină » Oraș din nordul României devenit exemplu în Uniunea Europeană

Oraș din nordul României devenit exemplu în Uniunea Europeană

0

Primăria orașului Săveni a finalizat unul dintre cele mai importante proiecte. Vineri a fost recepționată #centrala_fotovoltaică ce va livra energie sistemului național, compensând, astfel, consumul înregistrat de instituțiile publice.

Investiția, în valoare de 400.000 de euro fără TVA, realizată în proporție de 80% din fonduri norvegiene, va ajuta enorm bugetul local. Adica facturile de ordinul a 3-4 mii de euro, lunar, pentru energia consumată de instituțiile publice, Primărie, grădinițele și școlile locale, biblioteca și altele. Sume care au început să scadă odată cu implementarea celorlalte componente ale proiectului mai amplu de eficientizare și independență energetică a orașului Săveni.

Conceptul de la Săveni a fost dat ca exemplu de bune practici la nivelul Uniunii Europene, fiind primul oraș din România care a acces în clubul select al orașelor care vor să devină independente energetic. Și pentru că în Săveni încălzirea se face cu sobe sau surse electrice, la această dată autoritatea locală din Săveni face demersuri pentru aducțiunea de gaz cu hidrogen și se lucrează la un proiect ce vizează încălzirea instituțiilor publice cu centrale bazate pe energie subterană – informează botosaniexclusiv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *