Prima pagină » Spitalele transformate în crematorii pentru pacienți. Răspunsul năucitor al ministerului la intervenția senatorului Dorinel Cosma

Spitalele transformate în crematorii pentru pacienți. Răspunsul năucitor al ministerului la intervenția senatorului Dorinel Cosma

0

Incendiul recent de la Spitalul Suceava nu face decât să readucă în atenție o situație absolut incredibilă din România, ținută sub preșul oficialităților înalte. Spitalele din România au devenit crematorii fără scăpare pentru pacienți. Senatorul de AUR Botoșani, Dorinel Cosma, a atras atenția de anul trecut asupra acestei monstruozități tolerate în sistemul de sănătate. Răspunsul ministerial a fost năucitor. Probabil că sute de oameni, care merg la diverse tratamente în spitalele morții, vor trebui să se prăjească și în perioada următoare pentru ca Ministerul să adopte măsuri cu adevărat fiabile și nu doar tactica struțului.

În cursul anului trecut, senatorul Dorinel Cosma a solicitat Ministrului Sănătății , Vlad Vasile Voiculescu, să explice care sunt măsurile adoptate pentru evitarea pe viitor a unor astfel de tragedii. Conform analizei senatorului Dorinel Cosma, numai în perioada 2016 – 2020 au avut loc 123 de incendii în spitale, cauzate de instalații electrice improvizate, învechite sau degradate. Interpelarea senatorului a survenit incendiilor de la Institutul Matei Balș și Spitalul Județean Neamț, soldate cu morți tragice. Un motiv în plus pentru ministeriabili să elaboreze soluții pentru evitarea catastrofelor. Dar se pare că pentru cei din Ministerul Sănătății nu a fost suficient numărul morților sau arșilor din spitalele devenite crematorii. Răspunsul la interpelarea senatorului a venit printr-un secretar de stat din Minister, Vass Levente. Miniateriabilul a răspuns în doi peri, ca la crâșma lui Bobiță din Las Fierbinți. Acesta a explicat că, potrivit unui ordin emis în cursul anului trecut există un Grup tehnic de lucru pentru securitate la incendiu în domeniul sănătății. Și a enumerat vreo câteva atribuții pe care le-ar avea acest grup. Și atât. Nepăsarea, nesimțirea, lipsa de empatie, aroganța cu care sunt tratate problemele stringente ale românilor, au devenit politică de stat.

Poate că dacă ar fi ciulit urechile le semnalul S.O.S lansat de senatorul Dorinel Cosma, incendiile ulterioare nu ar fi avut loc. Dar, vorba cuiva, probabil au normă de morți în țară. Și cum cu șmecheria numită Covid nu și-au atins planul, se străduiesc tangențial, transformând sau privind pasivi cum spitalele din România au devenit crematorii sigure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *