Florin Piersic și-a găsit nașu. Administrație locală la feminin. Interviu fără perdea

  • Cu delicatețe, dar fără mănuși, despre administrația publică locală. Patriarhatul criogenat în admirație.
  • ce se întâmplă cu satul românesc
  • ce merge, ce nu merge și mai ales de ce, în primăriile noastre de 3 decenii
  • cât de mult contează echipa cu care te blindezi
  • cum faci toată comuna să tragă la aceeași trăsură
  • ce faci când nu mai ai ce face

Florin Piersic, îndrăgitul nostru artist complet, celebru pentru talentul său de a vorbi foarte mult, și-a găsit nașul. O primăriță din județul Botoșani i-a pus capac.

Vorbește cel puțin la fel de mult ca Florin Piersic, nu se poticnește, nu bate câmpii și nu folosește de 10 ori aceleași cuvinte. Maria Huțu este primar al comunei Vârfu Câmpului, localitate care, sub timona sa, a devenit emblematică pentru perseverență și ambiția de a face mai mult. În fiecare zi, în fiecare lună, în fiecare an. Când a primit soarta comunei spre gestiune, cu ani în urmă, preziceam că va fi o primăriță destoinică. Pe atunci mulți m-au contrazis și… mi-am luat castanele. Acum roata s-a întors. Cetățenii, tot mai mulți, sunt cei care îmi spun că e cel mai bun primar pe care comuna l-a avut. Așa că am provocat-o pe Maria Huțu la un interviu total ieșit din tiparele cutumiare. Și multe a avut de spus. Urmăriți totul în clipurile video de mai jos, realizate de Curierul TV(R) pentru TopEdil / StopEdil. Cu degetul adevărului pe rănile administrației publice. Din fața și din spatele cortinei.

Mai trebuie să adaug că, la fel de implicată este și viceprimărița comunei, Marcela Bejinariu Domunco, ”alintată” de către șefa Huțu – Vicesa (parcă ar fi un titlu nobiliar).

La ora 15.00, când alte doamne încep să contabilizeze ce treburi au pe acasă, ce să pregătească rapid de mâncare la copii, ce îi trebuie sau nu soțului, etc, cele două femei din fruntea comunei Vârfu Câmpului încă studiau sau semnau diverse documente și cântăreau cum e mai bine pentru comună cu privire la achiziția unei nacele, discutau despre ce au de făcut luni, astfel încât să nu fie pierdută nicio oră din dezvoltarea comunei. Și în Primăria lor mai sunt câteva doamne la fel de destoinice, de altfel cum sunt și bărbații care trudesc alături de ”amazoanele” comunei la viitorul mai bun al vârfenilor. Dar aflați în materialele video de mai jos cum stau lucrurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.