Mărturiile unui primar luat la bani mărunți. Cutremurul declarațiilor sincere la Tudora

Edilul este modest. El chiar crede că în perioada următoare toate localitățile din județ și din țară se vor dezvolta. La fel ca Tudora, din județul Botoșani. Noi rămânem sceptici. Dreptul nostru. Pentru că în fiecare comună, dincolo de proiecte scriptice și vistierii deschise la capitală sau accesate în Europa, rămâne factorul uman. Și, adesea, acesta este asanat chiar în birourile primarilor. Constantin Cocoreanu este primar al comunei Tudora de relativ puțin timp. Dar nu admite ca primăria să fie o bombonieră electorală cu care să îți momești electoratul până se lipește de șezut fotoliul de primar. Nu.

Cocoreanu, în fiecare zi, pe lângă rugăciunea domnească a creștinilor – Tatăl nostru, mai are un crez: azi, acum, nu mâine sau înainte de alegeri. Tot. Tot ce se poate. Iar ce nu se poate, trebuie găsite soluții să se poată. Tot acum. La Tudora, nedumerirea de tipul ”ce-o să poată face și ăsta?” s-a transformat în mirare. Și admirație. Cu mânecile interesului comunitar suflecate edilul din Tudora are un vis. Și nu e visul unei nopți de vară. E permanent. Toată comuna să aibă și gaz. Și crede, este convins că se va împlini. Pentru că totul este posibil. Dar trebuie să ai în tolbă răbdare, implicare și determinare. Vezi în clipurile de mai jos despre ce interese în PNRR vorbește edilul, ce ”mofturi” pentru tudoreni își dorește, și mai ales de ce nu își pierde speranța. Care este mare. Cât pentru toți tudorenii.

Constantin Cocoreanu nu face diferențe între angajații și funcționarii primăriei. În frunte cu cei de la gospodărirea comunală, cu secretarul comunei și compartimentul compatibilitate, edilul îi iubește pe toți. Și știe să le aprecieze meritele. Și treaba merge strună la Tudora. pentru că edilul a decis din start să nu fie un manager al comunei. Și-a propus să fie mai mult decât atât. Un lider. Chiar și fără a conștientiza în mod expres această atitudine. E în firea sa. Pri urmare, pentru că nu se poate altfel, Curierul TV(R) îl va deconspira. Cocoreanu nu vrea să dezvolte comuna pe parcursul a mai multor mandate. Dacă se va putea vrea să facă totul în acest mandat. Apoi să se odihnească.

Leave a Reply

Your email address will not be published.