Toată suflarea județului și ministrul Agriculturii sunt așteptați la Popăuți în week end

Sâmbătă și duminică, respectiv în silele de 30 aprilie și 1 mai, se va desfășura Târgul expozițional de la Popăuți, comuna Răchiți, județul Botoșani, cel mai apreciat eveniment din domeniul agro-zootehniei din zona Moldovei. Evenimentul, aflat la a XIV- ediție, este deja unul de marcă, recunoscut la nivel național și, așa cum estimează Ionică Nechifor, Președintele Asociației Moldoovis, va aduce laolaltă circa 15.000 de români (din Botoșani și nu numai).

La eveniment vor participa fermieri din toată regiunea de N-E a României. Vor participa ministrul Agriculturii, dar și alți demnitari ai județului și ai țării. Echipa de tuns oi va fi prezentă la Popăuți pentru o demonstrație. Potrivit managerului Stațiunii de Cercetare Popăuți, Ionică Nechifor, va avea loc parada tradițională a berbecilor și premierea celor mai frumoase exemplare. Vor fi premiate cel mai valoros mascul Karakul dar și cel mai reprezentativ berbecuț din aceeași rasă. Nu vor lipsi nici meșteșugarii, magicienii produsele tradiționale , precum și fermierii mici și mari din județ. Pe lângă Stațiunea de Cercetare Popăuți, dintre susținătorii evenimentului trebuie amintite Instituția Prefectului Județului Botoșani- prefect Sorin Cornilă și Primăria Răchiți – primar Florin Bulgaru.

Tot evenimentul va fi asezonat cu muzică bună, adusă de formații de artiști și interpreți de muzică populară, logistica (sunet, lumini, scenă, etc) fiind asigurate de îndrăgitul impresar Marius Honceriu, manager al Stage – M Events. Cap de afiș este interpretul Pemtrică Marius Zgâianu, secondat de ceilalți interpreți nominalizați în afișul spectacolului. De asemenea, o interpretă iubită de moldoveni, Anda Scutelnicu, va lansa la Popăuți un album audio și împreună cu invitații săi va oferi publicului un spectacol de muzică populară care să-i determine pe toți participanții să se încingă în horă.

De precizat că Stațiunea de Crecetare Popăuți a depășit de mult eticheta de instituție subvenționată de stat pentru merite invizibile, așa cum se mai întâmplă prin unitățile sprijinite guvernamental.

Realizările și succesele Stațiunii de Cercetare Popăuți, sub oblăduirea directorului Ionică Nechifor au depășit de mult timp granițele județului și ale țării, aducând notorietate și prestigiu comunei Răchiți și județului Botoșani, dar dincolo de toate înnobilând munca și dăruirea fermierilor din acest areal geografic. Drept pentru care vă invităm să urmăriți în cel de al doilea video (mai jos) și un material realizat de către TVR Iași.

Leave a Reply

Your email address will not be published.