Prima pagină » Dorinel Cosma, senator AUR: Măsurile fiscal-bugetare ale lui Marcel Ciolacu sunt anti-economice

Dorinel Cosma, senator AUR: Măsurile fiscal-bugetare ale lui Marcel Ciolacu sunt anti-economice

0

În cadrul conferinței de presă de joi, 21 septembrie, senatorul AUR de la Botoșani, Dorinel Cosma, a vorbit despre măsurile fiscale pe care guvernul încearcă să le impună, dar și despre impactul asupra economiei și mediului social.
”Măsurile fiscal-bugetare ale lui Marcel Ciolacu sunt anti-economice: ele demolează două domenii cheie ale economiei naționale (construcții și IT) prin creșterea taxelor. În cazul construcțiilor, sunt afectate investiții in curs de derulare, opentru care există bugete calculate, sau chiar achitate. Crește TVA la unele alimente și băuturi, ceea ce afectează coșul de cumpărături al românilor. Taxa de 1% din cifra de afaceri impusă băncilor va ajunge mai mult ca sigur în dobânzile la credite pentru români. Mugur Isărescu a vorbit despre „abuzul de politici fiscale”, care „bruschează omul de afaceri” și generează „instabilitate”.
Să nu uităm că Ministrul de finanțe Marcel Boloș a recunoscut de față cu premierul că nu e sigur dacă aceste măsuri sunt suficiente pentru a acoperi gaura de la buget. Ciolacu se joacă la butoanele economiei și riscă să declanșeze o prăbușire pe care nă nu o mai poată controla și gestiona nimeni”, a susținut Dorinel Cosma, senator AUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *