Prima pagină » Senatorul Dorinel Cosma: AUR se opune limitării plăților în numerar

Senatorul Dorinel Cosma: AUR se opune limitării plăților în numerar

0

În cadrul conferinței de presă de astăzi, senatorul Dorinel Cosma a prezentat poziția partidului AUR față de intenția guvernanților de a limita plățile în numerar. În prezentarea acestuia, senatorul a explicat că , de fapt, prin astfel de propuneri legislative, guvernul nu face decât să lărgească paleta măsurilor adoptate împotriva românilor.

”Guvernul Ciolacu își continuă seria măsurilor împotriva românilor. Acum urmăresc eliminarea numerarului într-o țară în care jumătate din mediul rural este încă în noroi. Oamenii nu au apă, nu au canalizare, nu au gaze, iar în aceste condiții cei doi Marcei din Guvern (Ciolacu și Boloș) vor să elimine posibilitatea plății în numerar. De parcă aceasta este prioritatea numărul unu a românilor.

Este inacceptabil ceea ce guvernul Ciolacu face prin limitarea plăților în numerar. În primul rând, vorbim despre o chestiune de accesibilitate pentru persoanele sărace, care nu au carduri, care nu au acces la bancomate și după aceea este o problemă și de libertate. Plățile în numerar sunt despre libertate și despre evitarea controlului social.

Într-o falsă știre grosolană, cei din PSD spuneau că „numai evazioniștii” se opun limitării numerarului, pentru că „oamenii obișnuiți nu vor avea de suferit”. La ce te poți aștepta la un guvern care dovedește în fiecare zi că este împotriva celor ce i-au mandatat să gestioneze țara?! Amândouă afirmațiile sunt FALSE! Spre exemplu, în Elveția, populația a cerut un referendum pentru înscrierea în Constituție a dreptului de a plăti în numerar. În Slovacia, folosirea numerarului s-a înscris în Constituție. În Austria se urmărește același lucru. Sunt toți acești europeni niște „evazioniști” în gândirea PSD?

Întreprinzătorii care au magazine la țară sau în orașele mici depind de numerar, pentru că nu au bancomate sau agenții bancare. Toți aceștia, care mențin o minimă activitate economică, în comunele și orașele sărăcite de administrațiile PSD și PNL, sunt evazioniști?

Suntem un aprig apărător al libertății și, de aceea, ne vom opune cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție oricăror încercări de limitare a plăților în numerar”, a precizat Dorinel Cosma, senator AUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *