Prima pagină » Țineți minte cinci cuvinte: e la fel ca înainte!

Țineți minte cinci cuvinte: e la fel ca înainte!

0

De mii de ani istoria evoluției și involuției unui stat ne arată exemplul incapabililor care împrumută din neputința înaintașilor ridicată la statut de performanță. Opoziția politică din România de azi îi delimitează și longitudinea și altitudinea acestui fenomen, dar refuzăm să îl vedem.

Guvernul Ciolacu continuă să manipuleze poporul român, fluturând o reformă fiscală și bugetară prin proiectul măririlor de taxe și impozite pe care și-a asumat răspunderea. Nădragii scămoșați și peticiți ai reformei lui Ciolacu, atârnați pe lancea demagogică a reformei nu pot întuneca judecata tuturor românilor. Încă le mai merge. Dar românii au învățat să mai cântărească și singuri și să nu mai servească pe post de trufanda tot ce le oferă aleșii blestemați ai neamului.

Măsurile bugetare și fiscale ale guvernului nu vor avea niciun efect anul acesta, deoarece ele se vor aplica de la 1 ianuarie 2024. Și guvernanții nu spun asta.

Pe de altă parte, se defilează cu reforma la rever, iar risipirea banului public continuă să fie politica de stat a coaliției. Cine poate să creadă că fix în an electoral clientela politică a partidelor de la guvernare va fi dată afară?! Șefimea de partid și postacii angajați în instituțiile statului vor continua să facă viața amară milioanelor de români contribuabili la pușculița lotrilor de la putere. Ca să nu mai spunem că proiectul pe care și-au asumat răspunderea e conceput să pice la Curtea Constituțională. Și vor veni, ”dezamăgiți” în fața publicului și vor plânge cu lacrimi de crocodil că au pățit ca la legea pensiilor speciale, adică ei au vrut, dar nu s-a putut.

Și, inevitabil, armata lui Ciolacu va continua să stoarcă bani tot din mediul privat, nu să reducă cheltuielile cu clientela politică. De clientela bugetară nu se poate lua, pentru că e vitală pentru ei în campaniile care urmează. Și vor să câștige. Iar. Tot ei, PSD și PNL. Tot pe cârca celor ce ce au susținut și până acum economia și neputința guvernanților.

Poporul este forțat, în continuare, să finanțeze clientela și nomenclatura de partid. Singurul plan consecvent al lor este jecmănirea sectorului privat.

 Vrând, nevrând, suntem conduși, câte puțin dar sigur, înapoi. Către totalitarismul băieților deștepți, instalat imediat după 1989. Până și acele reforme trase parcă cu forcepsul din laboratoarele acelorași incompetenți politici din ultimii 30 de ani riscă să fie anulate. Pe considerentele expuse anterior. Așa că, ne place sau nu, trebuie să ne amintim cuvintele protestatarilor de după 1989 și să ne reamintim în fiecare zi.

Țineți minte cinci cuvinte: e la fel ca înainte!

Dorinel COSMA (senator)

Advertorial politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *