Prima pagină » Senatorul Dorinel Cosma: statul cheltuie 97% din PIB pentru pensii, salarii și ajutoare sociale. Avem nevoie de reorganizare teritorială

Senatorul Dorinel Cosma: statul cheltuie 97% din PIB pentru pensii, salarii și ajutoare sociale. Avem nevoie de reorganizare teritorială

1

Astăzi vreau să vă amintesc una dintre propunerile viabile pentru redresarea României, o propunere avansată de către partidul AUR și la care sperăm să adere și celelalte partide, dacă le pasă de români.

Reforma administrației publice este soluția pentru a rezolva criza economică și problema deficitului.

După primele nouă luni ale anului acesta, gaura din bugetul de stat a crescut la 56 de miliarde de lei.

Investițiile sunt la un modest 3% din PIB față de 7% cât e prevăzut în buget. Acest lucru arată faptul că statul nu reușește să își mai atingă obiectivele de a furniza servicii către cetățeni.

Practic, restul de 97% din PIB există doar pentru pensii, ajutoare sociale și plata salariilor, pentru a se autosusține statul.

Alianța pentru Unirea Românilor a propus o soluție: reforma administrativă. Ceea ce propunem este reducerea cu două treimi a numărului de instituții și ar aduce economii de miliarde de euro la bugetul de stat.

În prezent ţara noastră funcţionează pe baza unei organizări teritoriale stabilite în 1968.

Ceea ce a propus AUR este o reformă pe care PSD și PNL refuză să o facă, preferând să păstreze sinecurile și să paraziteze statul.

Propunerea AUR este de a avea un primar într-o comună doar dacă există 5.000 de locuitori şi reducerea numărului de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) de la 3.300, câte sunt în prezent, la 1.300. De asemenea, AUR propune modificarea hotarelor judeţelor, astfel încât să se ajungă la 12- 15 judeţe.

Partidul AUR invită toate celelalte formațiuni politice să adere la acest proiect și să accepte un pact pentru România, pentru binele românilor, ale bunicilor, părinților și copiilor lor și ai noștri, pentru noi toți.

Vă mulțumesc!

Dorinel Cosma, senator

1 thought on “Senatorul Dorinel Cosma: statul cheltuie 97% din PIB pentru pensii, salarii și ajutoare sociale. Avem nevoie de reorganizare teritorială

 1. Renunțarea la cetățenie a tot mai mulți Români va duce, treptat, la dispariția identității noastre statale, având în vedere valurile migratoare din această perioadă critică!
  Iar dacă și limba română este uitată, în țărille adoptive, atunci va fi cu atât mai grav și foarte greu reparabil.
  România trebuie să-și adune acasă, cât mai repede, prin politici înțelepte, toți ,,fugarii” nevoiți să-și câștige afară un trai decent! Tocmai acest lucru și-l propune AUR, când ajunge la guvernare!
  Subscriu, deci, la dezideratul propus în Parlament de către senatorul Dorinel COSMA și îi doresc mult succes!
  Așa să ne ajute Dumnezeu!

  Prof. Ing. Vasile TĂNASE,
  Dorohoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *