Prima pagină » Senatorul Dorinel Cosma a interpelat Ministerul Mediului pentru finalizarea podului peste Siret, între localitățile Talpa și Zamostea

Senatorul Dorinel Cosma a interpelat Ministerul Mediului pentru finalizarea podului peste Siret, între localitățile Talpa și Zamostea

0

În ședința de marți a Senatului, senatorul Dorinel Cosma a solicitat Ministrului Mediului să transmită botoșănenilor și sucevenilor ce măsuri se vor lua pentru clarificarea situației și finalizarea podului peste Siret, între localitățile Talpa și Zamostea. Vezi mai jos, integral, interpelarea senatorului Dorinel Cosma.

          Stimate Domnule Ministru,

          Județele Botoșani și Suceava sunt separate pe o lungime de câteva zeci de kilometri de râul Siret. Din acest motiv traversarea râului este calea cea mai facilă de a ajunge dintr-un județ în altul.

        Finalizarea lucrărilor de construcție a acestui pod din beton armat ar scurta distanța parcursă între cele două județe cu 15 kilometri. Mai mult decât atât, ar putea fi cel mai sigur pod rutier de peste râul Siret, care face legătura între județele Botoșani (Talpa) și Suceava (Zamostea).

                Având în vedere că finalizarea acstei investiții este de o importanță majoră pentru locuitorii județelor Botoșani și Suceava, iar lucrările stagnează din anul 2004, Ministerul a dat asigurări în urma unei vizite la Botoșani anul acesta că va adopta măsuri de urgentare a reluării execuției lucrărilor de construcție.

        Timpul a trecut și locuitorii celor două județe au rămas cu promisiuni și dispute politice între instituțiile statului. Mai nou, s-a descoperit că două specii de insecte și o broască, protejate de lege, ar încurca demersurile de reluare a lucrărilor.

        Având în vedere situația existentă în cazul podului peste Siret, vă adresez rugămintea de a răspunde următoarelor întrebări:

  1. Care este stadiul lucrărilor, în prezent, la podul peste Siret, între localitățile Talpa și Zamostea?
  • Ce fonduri au fost alocate pentru deblocarea situației și finalizarea acestui pod?
  • Care sunt procedurile care trebuie urmate pentru deblocarea situației și reluarea lucrărilor?
  • Când estimați că vor fi reluate lucrările și finalizate?

Vă solicit răspuns oral și scris.

Vă mulțumesc!

Cu deosebită considerație,

Dorinel COSMA – Senator A.U.R. Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *