Prima pagină » Senatorul Dorinel Cosma, conferință de presă despre greva fiscală și sărăcia din județ

Senatorul Dorinel Cosma, conferință de presă despre greva fiscală și sărăcia din județ

0

Partidul AUR continuă să protesteze față de pachetul fiscal-bugetar al Guvernului care pune pe chituci companiile românești.

AUR a denunțat blatul pe care USR îl are cu domnul Ciolacu și care nu a vrut să susțină propunerea moțiunii de cenzură alături de noi.

Față de măsurile anticonstituționale incluse în PNRR am protestat tot anul , în toate modurile posibile. Prin urmare, partidul AUR încurajează românii să fie părtași la această formă de grevă fiscală.  

Au introdus impozitarea IMM-urilor cu 3%. Intreprinderile Mici și Mijlocii sunt impozitate de 6 ori mai mult decât multinaționalele. Să nu uităm ajutorul de stat oferit de curând de către statul român companiei Coca Cola. Iar companiile românești sunt supraimpozitate și împovărate constant. Astfel de măsuri fiscale, anti-naționale, nu au cum să fie bune pentru români.

Victoria obținută ieri cu renunțarea Guvernului la pragurile pentru numerar trebuie să ne determine să continuăm lupta.

Dacă vor continua să îngroape România, românilor le va ajunge cuțitul la os. Răbdarea lor proverbială are o limită de la care nicio strategie socio-politică nu îi va mai putea salva pe cei ce îngroapă economia țării.

–––––––––––––––––––––

Efectele acestor măsuri anti-sociale și anti-naționale se resimt și la Botoșani.

De altfel, efectele măsurilor lor vor avea repercusiuni, în anii următori, asupra generațiilor viitoare. Și cel mai grav sunt afectate tot categoriile sociale și regiunile vitregite sau marginalizate până acum.

Gândiți-vă că, față de anul 2022, în cursul acestui an, la Botoșani a crescut numărul șomerilor înregistrați și, de asemenea, rata șomajului care , în Botoșani, este acum de 3,4%. Cei mai mulți șomeri sunt persoane cu vârste cuprinse între 40 și 55 de ani.

Comparativ cu luna iulie a anului trecut, la sfârșitul lunii iulie 2023 județul Botoșani înregistrase mai puține nașteri, mai multe decese și mai multe divorțuri. Prețurile de consum în Botoșani au crescut cu 9,44%. Câștigul salarial mediu brut realizat în iulie 2023 în Botoșani este mai mic cu 1598 lei / salariat, față de media pe țară.

Toate acestea sunt efecte ale politicilor și măsurilor antinaționale promovate și susținute de coaliția PSD-PNL.

Iată de ce AUR este solidar cu românii de pretutindeni în protestul de zădărnicire a guvernanților care vor să îngroape România.

Vă mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *