Prima pagină » Fost ministru al Muncii, Don Juan de Botoșani, îngenuncheat de cuvintele unui antreprenor

Fost ministru al Muncii, Don Juan de Botoșani, îngenuncheat de cuvintele unui antreprenor

0

Niciun ministru nu a fost mai mediatizat în județul Botoșani, decât Marius Budăi. Dacă întrebi oamenii din prin satele județului cine sunt trepădușii din Guvern, habar nu au. Nu își încarcă memoria rurală cu lucruri inutile. Dar de Marius Budăi au auzit. E ăla care le promitea în fiecare lună rai pământesc pe ultima cărare spre fericirea veșnică. Abia acum încep oamenii să înțeleagă că Guvernul, prin Marius Budăi, cu o mână le dădea și cu două le lua (prin majorări de prețuri , impozite, etc). Și tot aceeași oameni, ca de altfel toată suflarea acestei țări, nu pot uita episodul amoros al ministrului cu nevestele colegilor, adică de când ex-ministrul Muncii a fost prins cu budigăii rangului ministerial în vine, cu demnitatea politică într-o mână și cu receptorul telefonului în cealaltă, sunând doamnele de prin politica românească pentru a le explica, noaptea, cât este el de cocoșel. Ba chiar cu două creste, că nici partidul nu se opunea libidoului său. Până la un moment dat.

De curând, ex-ministrul cu o evoluție meteorică în partid, Marius Budăi a început să o facă pe-a lupul moralist. Rolul acesta îi pare acum mai potrivit unui politician de laborator ca el, decât cel de Don Juan de România. Dar și în această nouă ipostază nu prea a fost norocit de ursitoare. Pentru că, undeva și pretutindeni, în acest Botoșani al tuturor posibilităților, există un om cu neuroni care nu prea s-au antrenat la fără frecvență sau prin școlile de vară politice, cu o minte brici și tolba plină de cuvinte care șfichiuiesc aprig metehnele societății contemporane. Acesta este Cătălin Silegeanu, omul politic de tip nou, care nu face blat politic cu nimeni. Nici măcar cu el. Silegeanu și- a găsit răgazul necesar, într-un ceas bacovian de toamnă plumburie și nu l-a răbdat inima să nu îl coboare cu picioarele pe pământ pe curtezanul ministerial care se crede eminența cenușie a politicii de când partidul i-a suflat puțin în pupa.

Cuvântul poate să zidească. Se știe de când Lumea. Și tot de când e lumea, puțini au înțeles acest adevăr. Dar și mai puțini sunt cei care au înțeles că tot cu cuvântul poți surpa. La nevoie și imperii întregi. Nu doar o demnitate cu petece în turul ițarilor publicu. Redăm mai jos, integral, pledoaria omului de afaceri Cătălin Silegeanu pentru mintea ludică a ex-ministrului și deșteptarea botoșănenilor.

”S-a umplut presa locală și națională de mega-comunicatul emis de fostul ministru al Muncii, Don Juan de Botoșani, deputatul Marius Budai, care a prins curaj după destituirea sa și a început să critice partidul cu care PSD se află la guvernare, sperând că la alegerile din 2024 părinții și bunicii noștri îl vor mai vota pentru încă un mandat.

Lăsat pe tușă și alungat de la Ministerul Muncii de către colegul său Marcel Ciolacu, ex-ministrul Marius Budai lansează comunicate de presă către PNL, exprimându-și dorința de a fi luat în seamă, după ce în perioada cât era ministru nu rata nicio emisiune TV în care nu spunea nimic despre cum salva pensiile speciale și impozita contractele cu normă parțială. Acum strigă că își dorește o majorare a pensiilor în 2024 cu peste 40%.

Domnule fost ministru al Muncii, înainte să aruncați în spațiul public astfel de dorințe, mai bine ne-ați comunica și nouă, cetățenilor, de unde veți găsi suma necesară pentru această majorare. Sau, oare, a găsi soluții este mai dificil decât a da din gură? Mă refer la faptul că, dacă PSD-ul deja a introdus noi taxe și impozite, dacă gaura de 20 de miliarde încă nu este acoperită, dacă măsurile privind micșorarea aparatului bugetar nu sunt vizibile și dacă ați găsit bani prin interzicerea unor parade, cum ar fi Parada Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă, de unde veți avea 27 de miliarde de lei în plus pentru plata pensiilor în 2024?

De ce nu recunoașteți că aceasta este doar o mișcare politică înaintea alegerilor din 2024 și că doar amăgiți românii? Dacă doriți să aveți grijă de părinții și bunicii noștri, de ce nu încurajați producătorii autohtoni? De ce nu găsiți soluții pentru oprirea creșterii prețurilor la alimente, gaz, energie etc.? Unde este viziunea despre care tot vorbiți în campaniile electorale? Vă reamintesc că în 2020 ați continuat strategia lui Liviu Dragnea din 2016, când, în timpul campaniei electorale, s-a pus accentul pe programul economic, în special pe majorarea pensiilor și a salariilor. Ați majorat salariile, dar ați majorat și taxele, iar pensiile au rămas o promisiune pentru 2024.

Prin urmare, în calitate de ministru al Muncii, ce ați făcut pentru județul Botoșani? V-am mai întrebat, însă nu ați răspuns niciodată. Regretabil este că aliații din PNL nu v-au cerut niciodată socoteală, nici măcar nu au îndrăznit să abordeze subiectul, tipic cârdășiei pe care o perpetuați împreună de peste trei decenii.

Ca deputat de Botoșani, acum, în loc să vă preocupe problemele botoșănenilor, strigați în gura mare că partidul de coaliție nu are grijă de părinți și bunici. Să vedem că vă preocupați dumneavoastră de asta prin calitatea pe care o aveți, pentru că în ultima perioadă păreați ocupat să sunați la doamne măritate în loc să vă concentrați pe îndatoririle pe care le aveți”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *