Prima pagină » Document – scandal în familia Șoșoacă. Un avocat din Botoșani îi ține palma

Document – scandal în familia Șoșoacă. Un avocat din Botoșani îi ține palma

0

Scandal demn de Spitalul 4 în familia avocatei Diana Ivanovici Șoșoacă. Soțul acesteia, Dumitru Silvestru Șoșoacă, a aflat ieri, din presă, că a fost demis de către soția sa din funcția de Prim-vicepreședinte al partidului SOS România. Și aceasta chiar dacă decizia semnată de avocata și senatoarea Șoșoacă a fost semnată de pe data de 12 februarie.

Senatoarea afirmă că astfel a făcut un bine familiei lor și soțului ei, pentru a cărui viață se temea, deoarece era vânat de balaurii din serviciile secrete. Cu subiect și predicat, Diana a aclamat că i-a salvat viața. Soțul Șoșoacă a aflat de acest ”sacrificiu” al Dianei la vreo săptămână după. Din presă.

Astăzi, într-un anumit cerc politic din Botoșani, un jurist (avocat) a apreciat că ce a făcut avocata gureșă de la SOS este corect, perfect și foarte indicat în politică. Să-ți cadă plombele, nu alta. Deocamdată nu dezvăluim numele avocatului din Botoșani care îi ține palma avocatei din Iași. Poate vom rfeveni. Sau poate nu, dacă afirmația botoșăneanului se dovedește a fi doar prelungirea unui vis înainte de a se spăla pe ochi.

Până atunci redăm mai jos, integral, comunicatului Prim-vicepreședintelui Dumitru Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei Iovanovici Șoșoacă. De asemenea, publicăm decizia președintei SOS. Mai facem doar precizarea că la Botoșani deja organizația și așa mică se decimează treptat, după plecarea unui vicepreședinte agreat de conducerea partidului.

”Cu privire la Decizia dnei Diana Iovanovici-Șoșoacă, Președintele S.O.S. România, de suspendarea subsemnatului din calitatea de Prim-vicepreședinte al partidului, aduc la cunoștința opiniei publice următoarele:

1. Am aflat despre această Decizie din presă. Decizia este ilegală, membrii partidelor putând fi sancționați numai în condițiile legii partidelor politice, care garantează dreptul la apărare în fața forurilor statutare și în fața instanțelor de judecată. Potrivit art. 16 (1) din Statutul S.O.S. ”Suspendarea ori destituirea din funcția de conducere pe care o îndeplinește (un membru) se face de către organul care l-a ales, cu votul majorității simple a acestuia”. Suspendarea mea din funcția de Prim-vicepreședinte al partidului se poate face numai de Congresul partidului. Decizia nu are consecințe juridice, subsemnatul deținând în continuare funcția de Prim-vicepreședinte al partidului.

2. Este de neînțeles o asemenea Decizie, în condițiile în care proiectul S.O.S. România a fost ideea mea și sunt principalul organizator al partidului, fapt ce nu diminuează meritele dnei Diana Iovanovici-Șoșoacă. Nu se pot accepta totuși acțiunile abuzive ale acesteia împotriva membrilor și liderilor din partid.

3. Motivele invocate de dna Președinte S.O.S., că aș fi victima unor acțiuni de intimidare și șantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierie sale politice, nu sunt reale. Nu sunt de acord cu folosirea mea și a familiei pentru ca dna Iovanovici-Șoșoacă să se victimizeze în scop electoral. Nu cauționez sub nicio formă serviciile secrete, a căror implicare în viața politică este cunoscută, dar asta nu înseamnă că putem fi necinstiți în fața electoratului și a membrilor de partid.

4. Îmi voi continua activitatea în cadrul partidului în calitatea de Prim-vicepreședinte, Decizia neavând nicio valoare juridică. Sunt convins că partidul nu poate funcționa și cu atât mai mult nu se poate dezvolta în afara cadrului statutar, prin manifestări abuzive și discreționare.

5. Îmi asum să fiu garantul respectării Statutului pentru toți membrii partidului în fața abuzurilor dnei Președinte S.O.S. Deciziile discreționare, bazate pe reacții nejustificate, vor conduce cu siguranță la distrugerea partidului și compromiterea în fața electoratului. Avem responsabilitate uriașă față de poporul român și nu avem voie să-l dezamăgim”, este reacția lui Dumitru- Silvestru Șoșoacă, Prim-vicepreședinte S.O.S. România,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *