Prima pagină » Senatorul PSD Lucian Trufin despre programul PNL pe agricultură: „Austeritate este cuvântul de ordine! Zero programe pentru fermieri!”

Senatorul PSD Lucian Trufin despre programul PNL pe agricultură: „Austeritate este cuvântul de ordine! Zero programe pentru fermieri!”

0

Social-democratul Lucian Trufin, secretar al Comisiei pentru Agricultură din Senatul României a făcut un scurt bilanț al Programului de Guvernare prezentat de PNL cu privire la fermieri.

După toate criticile pe care ni le-a adus PNL cu privire la măsurile pe care le-a luat ministrul Daea pentru dezvoltarea agriculturii românești mă așteptam să văd creșterea numărului de programe pentru fermieri și alte lucruri bune. M-am înșelat! După ce am citit programul colegilor de la PNL, am o singură concluzie! Austeritate! Acesta este cuvântul de ordine pentru ceea ce îi așteaptă pe toți românii care lucrează în agricultură! Zero programe pentru fermieri!”, a declarat Lucian Trufin.

Nu există niciun angajament în programul de guvernare al PNL privind acordarea la timp sau în avans a subvențiilor, cheia succesului în agricultură, după cum a demonstrat guvernarea PSD.

PNL abandonează susținerea dezvoltării sistemului național de irigații, element vital pentru o agricultură performantă. În trei ani de guvernare PSD, prin investiții majore, a readus la viață rețele de irigații și sisteme pentru mai mult de 1 milion de hectare la nivel național dintre care 6.000 în județul Botoșani. În plus a fost asigurată apă gratuită pe canal. Aceste facilități dispar odată cu venirea liberalilor la putere. În programul de guvernare al PNL nu există nicio referire la irigații”, a subliniat senatorul PSD.

În Programul de Guvernare al PNL nu există niciun cuvânt despre Casa de Comerț Unirea care este operațională și în plin proces de dezvoltare. „Abandonarea acestui proiect înseamnă abandonarea miilor de fermieri români, care nu vor mai putea să-și vândă direct produsele și vor reveni la cheremul marilor lanțuri alimentare. În acest fel, Guvernarea PNL mutilează și elimină programe de sprijin majore care aduceau produse românești proaspete pe piață cum sunt în prezent programul tomate, programul usturoi, programul lână, programul ovine, cel piscicol și celelalte programe”, a atras atenția Lucian Trufin.

PNL, în schimb vrea să strice sub pretextul reformării două instituții care au funcționat foarte bine, APIA și AFIR și care au asigurat atât atragerea unor resurse vitale, fonduri europene de aproape 9 miliarde de euro, în trei ani și au avut o contribuție esențială în acordarea subvențiilor. 

Senatorul social-democrat a făcut un apel la botoșăneni: „Stă în puterea fiecăruia dintre noi să oprim la timp valul de austeritate anunțat de PNL pentru agricultura românească, care înseamnă în primul rând hrana care se află zi de zi pe masa tuturor românilor! Singurul candidat care poate garanta că măsurile prezentate și anunțate de PNL nu vor fi puse în practică este Viorica Dăncilă, care în calitate de președinte al României va numi un guvern din partea PSD, care să continue toate măsurile bune pentru fermierii din fiecare județ al țării!”

CMF: 31190008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *