Botoșaniul se dezvoltă fără piedici politice. Edilul anunță întreprinderi sociale de 13,87 mil lei

𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐳𝐞𝐜𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐁𝐨𝐭𝐨𝐬̦𝐚𝐧𝐢
*𝑓𝑎̆𝑟𝑎̆ 𝑜𝑏𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡̦𝑖𝑖 𝑝𝑜𝑙𝑖𝑡𝑖𝑐𝑒 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝐵𝑢𝑐𝑢𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑖, 𝑎𝑚 𝑟𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑡 𝑖̂𝑛 𝑢𝑙𝑡𝑖𝑚𝑒𝑙𝑒 𝑙𝑢𝑛𝑖 𝑙𝑎 𝑟𝑖𝑡𝑚𝑢𝑙 𝑛𝑜𝑟𝑚𝑎𝑙, 𝑎𝑑𝑖𝑐𝑎̆ 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑎𝑙𝑒𝑟𝑡, 𝑑𝑒 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑚𝑢𝑛𝑖𝑐𝑖𝑝𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖
Dragii mei,
Primăria Botoșani a fost astăzi gazda unui eveniment important pentru comunitate, lansarea unui nou proiect cu finanțare europeană, în valoare de 13,87 milioane de lei, destinat înființării de întreprinderi sociale în Regiunea Nord-Est. Este un proiect ambițios, inedit, în urma căruia vor fi formați antreprenori capabili să gestioneze afaceri de succes, vor fi finanțate 21 de planuri de afaceri cu până la 100.000 de euro fiecare și vor fi create peste 100 de locuri de muncă.
Personal sunt mulțumit să constat că am reușit în ultima perioadă să reluăm inițierea în serie de proiecte importante pentru dezvoltarea municipiului nostru, valorând zeci de milioane de euro, de la reabilitarea transportului în comun și până la, iată, crearea de locuri de muncă pentru botoșăneni. Această perioadă fastă pentru municipiu îmi amintește de mandatele anterioare de primar al orașului nostru, când am semnat contracte valorând sute de milioane de euro, cu ajutorul cărora s-au realizat multe din obiectivele de care beneficiem și cu care ne mândrim astăzi.
Și, pentru că am constatat că există în spațiul public voci, mai puțin informate, care leagă importantele realizări din ultima vreme de apropierea campaniei electorale, vreau să lămuresc încă o dată, cu argumente 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐫𝐞𝐭𝐞, acest aspect. Toate proiectele pentru Botoșani lansate în ultimele trei luni, finanțările obținute și contractele semnate în acest interval nu au nicio legătură cu alegerile din vara acestui an! Cele mai multe dintre ele sunt inițiate de noi încă din anii 2016 și 2017, însă au fost ”𝑢𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒” prin fel de fel de sertare ministeriale ani în șir, până la căderea guvernului toxic condus de Viorica Dăncilă. Instalarea, pe data de 4 noiembrie 2019, a primului guvern liberal al României din ultimii șapte ani a avut ca efect revenirea la normalitate și, implicit, deblocarea proiectelor noastre, atât de importante pentru întreaga comunitate botoșăneană.
Acesta de acum este, din punctul meu de vedere, ritmul firesc în care putem și trebuie să dezvoltăm orașul, fără piedici politice din partea unui partid, PSD, care nu știe și nu poate face altceva decât să obstrucționeze și să sancționeze murdar și iresponsabil comunitățile, precum Botoșanii, care ”și-au permis” să aibă alte opțiuni politice decât trandafirii ofiliți, lansați în urmă cu zeci de ani de Ion Iliescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *