Apelul către ”dragul de guvern” al unui patron căruia îi pasă de angajați

Tânărul antreprenor de succes Cătălin Silegeanu, devenit de curând un ucenic cu reale veleități în meanderele politicii, a lansat un apel punctual către Guvern – ”dragul de el”, pentru luarea de măsuri cu celeritate în vederea protejării afacerilor și angajaților afectați de starea de criză. Guvernul trebuie să renunțe la strategia”să spunem că da, să sperăm că nu”. Cam același lucru îl cere și Cătălin Silegeanu, dar cu alte cuvinte. vedeți mai jos apelul său, integral.

Autoritatile si mediul de afaceri trebuie sa aiba o abordare in trei dimensiuni: pastrarea echilibrelor socio-economice al celor fiscal-bugetare , actiuni concrete pe cele mai afectate si importante sectoare si etapizarea acestora intr-o matrice de risc, astfel incat ele sa fie prioritizate in functie de modul in care evolueaza situatia in economie.

Operatorii economici, din toate ramurile economiei, au închis porțile, fără să primească absolut nicio măsură de compensare, fără nicio idee despre cum ar putea să arate aceste măsuri compensatorii și fără niciun termen clar de implementare al acestor măsuri. Pentru că cei care activează în mediul de afaceri sunt oameni responsabili, ei au urmat instrucțiunile și au închis activitatea. Însă ei au fost singurii care au fost responsabili, pentru că Guvernul României pur și simplu i-a abandonat.

Este aberant și debusolant pentru tot mediul economic să dispui închiderea activității unui sector care angajează sute de mii de oameni direct și care angrenează alte câteva sute de mii pe orizontală, în alte ramuri industriale, fără să anunți, în același timp, care este setul de măsuri economice și fiscale pe care le ai în vedere.

Este foarte bine ca sunt adoptate masuri ferme pentru protejarea pupulatiei , pentru ca oamenii sunt mult mai importanti decat orice business , dar ca mediul de afaceri din Romania asteapta si masuri ferme pentru sprijinul economiei.

Antreprenorii sunt îngrijorați de soarta afacerii lor, oamenii care stau acasă sunt îngrijorați în legătură cu locul lor de muncă și își pun, pe bună dreptate întrebarea: Cu ce vor cumpăra mâncare și vor plăti factura la curent sau apă, dacă nu au loc de muncă?

Dincolo de afacere , prioritara este siguranta oamenilor , insa , pe de alta parte , economia trece printr-o situatie de criza in care , daca nu suntem atenti , multe dintre afaceri vor fi moarte incateva luni si zeci de mii de oameni vor ramane fara locuri de munca.

Deciziile luate astazi pot ingropa o economie sau o pot submina, distruge si o data cu ea viata miilor de oameni.

Mediul de afaceri poate să suporte multe, însă nu poate să suporte incertitudinea cronică și reacția întârziată. Adică exact ce face Guvernul României acum. Mi-aș fi dorit să avem guvernanți care să aibă inițiative mai rapide, așa cum au făcut liderii adevărați din statele afectate din Uniunea Europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *