Spitalul morții din Botoșani. Decizia criminală a celui care a devenit Ministru al Sănătății după ce a dat cu flit sănătății

Este inadmisibil ca după o decizie criminală , în câteva ore să devii Ministru al Sănătății. Fostul secretar de stat până ieri, a devenit de astăzi Ministru al Sănătății. La câteva ore după o vizită la spitalul județean Botoșani, unde a întors spatele Sănătății, unde a călcat în picioare aclamata preocupare și grijă guvernamentală pentru cadrele medicale și pentru toți botoșănenii. Printr-o decizie ”de birt” noul ministru a condamnat spitalul județean Botoșani să devină reședință a Morții, iar pe botoșăneni i-a lăsat cu bună știință în ghearele ignoranței, prostiei, decimării, morții. Pentru spiritul morbid și încețoșat de putere al noului ministru peste 400 de mii de locuitori ai unui județ precum Botoșani sunt carne de tun. Atât, nimic mai mult. Altfel nu se poate explica enorma gogomănie pe care a putut să o facă ieri la Botoșani. Până și cerșetorul Viorel din mahalaua orașului ar fi putut lua o decizie mai bună. Pentru că cerșetorului sigur i-ar fi păsat de oameni, medici, asistenți, infirmieri, bolnavi.

Ce s-a întâmplat, de fapt? După ce o parte dintre ”sanitarii” județului au bâlbâit-o în cazul bolnavei de Covid 19 de la Cândești, Nelu Tătaru, ieri secretar de stat, azi ministru al Sănătății, a venit la Botoșani să vadă care este realitatea și să ia măsuri pentru evitarea unei catastrofe la Botoșani. Asta se întâmpla ieri. Și a plecat la București, unde a spus că totul este ok și că situația este sub control. Minciuna criminală a avut picioare scurte. Astăzi, un consilier municipal a dezvăluit că pe noul ministru l-a durut în mandat de soarta botoșănenilor. A venit doar pentru a marca un act de bravură. A discutat în spatele ușilor închise, ca în birourile conspirative ale fostei securități, doar cu managerul spitalului. Și a plecat. Fără să discute cu medicii, asistenții, infirmierii, angajații spitalului. Și-ar fi pus mâinile în cap ce ar fi aflat. Dar cu siguranță taman acest lucru l-a evitat, conștient că are mâinile murdare. Și astfel, noul ministru a ales să fie el însuși cel mai grav virus al acestei perioade crâncene. Redăm mai jos dezvăluirile consilierului municipal Mihai Gabriel Tănasă.

INFORMARE si SEMNAL DE ALARMA, in calitate de consilier municipal, atat pentru cetatenii municipiului Botosani cat si pentru mai-marii judetului si reprezentantii guvernului in teritoriu!
Situatia de la Spitalul Judetean Mavromati Botosani este una alarmanta! Ieri, viitorul ministru al sanatatii, secretarul de stat Nelu Tataru, s-a intalnit DOAR IN CADRU PRIVAT cu managerul spitalului, cu toate ca medicii si sefii de pe sectii se pregatisera pentru aceasta vizita si doreau sa ii comunice acestuia o lista cu necesarul de echipamente, imperios necesare! In sedinta, managerul spitalului declara ca unitatea medicala e bine pregatita si au tot ce le trebuie, astfel urmand o iesire publica pe posturile de televiziune nationale, in care eram informati ca in judetul Botosani, lucrurile sunt sub control.
Conform medicilor din spital, realitatea este insa cu totul alta :

 • Sefii de pe sectii striga dupa echipamente, pentru ca,cei de la urgente, practic cei din linia 1 impotriva Covid19, au la dispozitie astazi un numar de doar 10 combinezoane (fiecare dintre acestea putand fi folosite doar cateva ore), 50 masti tip ffp2 ( masti care sunt suficiente pentru maxim 24 ore) iar viziere si ochelari de protectie nu mai exista deloc ;
 • Teste la nivelul judetului nu exista ;
 • Personalul medical din Dorohoi, primul care a intervenit in cazul tinerei de 27 ani confirmata cu Covid19, nu a fost nici pana la aceasta ora testat, cu toate ca a fost nevoit sa vina la munca in continuare pana astazi, existand in orice moment riscul ca bolnavii internati cu alte afectiuni sa se poata infecta! Felicitari doamnei doctor Ramona Guraliuc, astazi afland ca pacienta aflata in coma la momentul interventiei sale, este intr-o stare buna;
  Fac un apel public catre toti cei in masura sa aduca la cunostinta noului ministru al sanatatii toate aceste aspecte semnalate de catre medicii expusi si care nu au nicio sansa in fata virusului! In aceste momente de criza, va rog in numele cetatenilor din intreg judetul Botosani, sa luati masuri si sa nu mai lasati medicii sa intervina fara echipamente! Salvati macar acum situatia, pentru ca e limpede : conducerea spitatului nu a luat la timp masurile ce se impuneau, nerealizand suficiente achizitii pentru ceea ce se intampla in momentul de fata, ba mai mult, as putea crede ca a preferat sa faca economii la capitolul dotari si nu la cheltuieli de functionare, lucru la moda in multe institutii ale statului,doar pentru a da bine in ochii conducerii Consiliului Judetean, cu toate ca stiau inca de acum 2 luni cat de grav se preconizeaza a fi acest virus.
  Va rog inca o data, interveniti de urgenta si protejati medicii astfel incat sa putem fi protejati si noi, cetatenii de rand. Nu mai e momentul sa tinem lucrurile astea ascunse sub pres.
  Sa ne trezim pana nu e prea tarziu!
  – susține Mihail Gabriel Tănasă, foto jos

6 thoughts on “Spitalul morții din Botoșani. Decizia criminală a celui care a devenit Ministru al Sănătății după ce a dat cu flit sănătății

 1. De ce domnul Tanasa nu face chiar dumnealui personal adresa catre prim ministru si catre cei abilități si in masura sa schimbe ceva.
  Daca stie sigur si are dovezi sa facaă pasul in fata ,nu doar sa facă informatii pe la colt.

 2. Ba idioților cu articolele voastre de kkt… știți de ce spun asta? Nu Are Importanță Conținutul Articolului. Poate Să Fie Chiar OK, Dar Modul “Original” De A Scrie Titlul E Total Deplasat Si Incorect Din Punct De Veder Gramatical. I-ați Copiat Pe Americani? Cocalarilor !!!

 3. Nenorocitul! Pervers si parvenit ! Începând de la președintele de gumă al țării toți o pleava coruptă ! Rușine

 4. Domnului Mihail Gabriel Tanasa cred ca-i este foarte greu in opozitie si din biroul dumnealui care il ocupa la Apele Romane si in AGA la Modern Calor s-a gandit sa mai dea o palma opozitiei.
  Domnule Tanasa cat PSD a fost la putere, dvs. in calitate de consilier cate initiative a-ti avut pe tema reabilitarii starii jalnice in care se afla spitalul Mavromati din municipiu de ani buni???

 5. Dar de comportamentul unor angajați din Spitalul de boli infecțioase stiti.Nepoata mea este internată de o săptămână cu suspiciunea de corona virus.Exact ca niste animale sunt tratați pacienții.Dupa o saptamana când în sfârșit a reușit cineva de acasa sa-i duca un pachet doamna infirmieră care era de serviciu în momentul când l-a adus l-a trântit pe pat spunând ca este foarte greu.Asa sa nu mai dramatizăm si sa-i facem eroi.Pentru ca unele obiceiuri proaste nu au dispărut.

 6. Mihail Gabriel Tanasa….nu fi jigodie…fii om…atat se cere in perioada asta. Ar trebui sa fiti recunoscatori ca domnul ministru,atunci secretar de stat,a ales sa vina la Suceava si la Botosani tinand cont ca Romania are 41 de judete si fii sigur ca mai are si alta treaba decat sa stea sa se pozeze cu tine si altii ptr a da bine in presa! Omul a venit,a transat pe scurt ce era de descutata si a plecat ca de cand a inceput pandemia am inteles ca doarme cateva ore pe noapte. Daca tu reprosezi asta ca fiind o decizie criminala, unui doctor si chirurg de exceptie, atunci esti un om de 2 lei si nu ai ce cauta in consiliul muncipal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *