Wow DOSAR COLUMBO – drum asfaltat cu lut în Botoșani

Este incredibil ce se întâmplă în România. Pe bani publici. Ziua în amiaza mare. În dispreț față de cetățeni și banii publici. Fără nicio teamă că îi vede cineva. Că, oricum, dacă îi vede sau se sesizează cineva, se aplică legea mafiei pe bani publici: o mână spală pe alta și amândouă obrazul. Când credeai că le-ai văzut pe toate, îți este dat să te poticnești în altă gogomănie de se crucește și soarele. Pentru prima dată în România și probabil în lume, s-a patentat ”asfaltarea cu lut”. Grozăvia a fost depistată de către COLUMBO (departamentul de investigații al Curierului Regional). La Botoșani.

Da, ați citit bine. Nu e o figură de stil. Și nici nu e vorba de transformarea unui drum public în lutărie pentru produs chirpici. E vorba de o arteră importantă și foarte circulată din municipiul Botoșani. Pe strada Bucovina, de la giratoriul Liceului economic până în bariera Curtești, reabilitarea covorului asfaltic după distrugerile provocate de ploi s-a făcut cu lut. După decopertare, o armată de utilaje și angajați ai executantului, Conrec SA, au dat zor să umple drumul cu lut. Peste acesta, pentru a fura ochii participanților la trafic și mai ales ai ordonatorilor de credite din Primărie, a fost presărat oarece balast. Așa, precum sarea în mâncare, puțin, de gust.

Urmează, cel mai probabil, ca luni să se treacă rapid la turnarea unui deget de asfalt pentru ascunderea gogomăniei. Apoi, inevitabil, se vor face niște situații de lucrări ce vor fi înaintate primăriei pentru a solicita plata lucrărilor. Greu de crezut că în caietul de sarcini era prevăzută reabilitarea cu lut. Din ce știm, astfel de lucrări erau în atribuțiile viceprimarului Marian Murariu. Dar… erau. până când edilul Cătălin Flutur i-a luat această sarcină. Primarul este în concediu.

Așa că nu am putut să nu îl înștiințăm pe viceprimarul Cosmin Andrei asupra situației, pentru a ști pe ce se duc banii primăriei, în contractele cu firmele abonate la lucrări publice. Viceprimarul nu știa ce s-a întâmplat pe strada respectivă. Dar, evident, a promis că va face verificări. Acesta nu știe pe ce sumă de bani a primit Conrec reabilitarea străzilor. A admis că, cel mai probabil, nici primarul Cătălin Flutur nu știe ce minune au făcut angajații de la Conrec. ”Sigur că există anumite normative, un caiet de sarcini, un responsabil din partea Primăriei care semnează situațiile de lucrări. O să trec să văd ce au făcut”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Nu am putut să nu îi învederăm vice-edilului că situațiile de lucrări vor fi ușor, sau ușor mai mult …umflate. Cu anumite cantități de piatră, mixtură asfaltică, etc. astfel încât viramentul bancar către Conrec să fie …grăsuț. Ce contează că drumul cu lut va fi luat de ape la următoarele ploi mai abundente. oricum strada respectivă e plină de denivelări cauzate și de alte lucrări de mântuială făcute în ultimii ani. Dar plătite bine de către primărie.

Așteptăm să aflăm concluziile viceprimarului Cosmin Andrei, care chiar a fost surprins de aceste informații. De asemenea suntem cel puțin la fel de curioși precum botoșănenii să aflăm cum se va finaliza această investiție taman înainte de alegeri. Între timp, Botoșaniul va rămâne, iar, în sitorie ca primul municipiu în care asfaltarea modernă se face cu lut. Si iata cum o firma celebra candva, pe vremea cand apartinea antreprenorului Mihai Vrajitoru, a ajuns sa faca pe bune carpeli mai ceva ca in ultimul catun de la sate. Si nu ii intelegem pe actualii actionari care mai au in administrare si o balastiera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *