Turnătorul ajuns primar la Sulița are zilele numărate

Două luni și două săptămâni. Acesta este AMR-ul locuitorilor din comuna Sulița, județul Botoșani. Actualul primar, fost turnător la Securitate, are zilele numărate și cu precizie mai mare decât prognozele lui Busu. La doar câteva zile după anunțarea datei alegerilor locale din acest an, un sondaj efectuat la comanda unor partide politice arată că sulițanii nu mai vor în ruptul capului să îl pună primar pe cel ce i-a ținut vreme de vreo 16 ani în noroaie, Potrivit sondajului, Costinel Ciubotaru, actualul primar plimbat prin mai multe partide după cum i-a fost interesul, ar fi obținut 26% din simpatia celor ce au răspuns chestionarelor. Deși și-a anunțat candidatura de foarte puțin timp, George Popescu, un tânăr din aceeași localitate, îi suflă victorios în ceafă, chiar dacă mai este ceva timp până când și ceilalți locuitori ai comunei vor admite că vremea lui Ciubotaru a apus și că trebuie trimis la făcut ciupici pentru nepoți. George a obținut în sondaj 24% din intențiile de vot ale cetățenilor. Acum. Altfel spus, dacă sulițanii vor continua să se deștepte, să își dorească și altceva pentru comuna și familiile lor, până la dara alegerilor acest procent al intenției de vot în favoarea lui George Popescu poate trece lejer de 34%. Raționamentul și algoritmul în baza căruia am dedus acest scor din din toamnă îl vom detalia cu alt prilej. Reamintim doar că am avut dreptate de fiecare dată când am făcut astfel de pronosticuri. Până atunci nu putem decât să felicităm locuitorii comunei respective că au deschis ochii, că s-au decis să nu mai permită terorii instaurate de actualul primar să se cuibărească în inimile și căminele lor, că sunt deciși să facă cel mai important pas, schimbarea primarului turnător, prin vot, cu altcineva hotărât să dezvolte comuna și să facă viața locuitorilor mai bună.

Reamintim că actualul primar, pus deja pe fărașul politic de către cetățeni, Costinel Ciubotaru are verdict de colaborator atât de la CNSAS, cât şi de la Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie. Sub numele conspirativ „Marinescu”, Costinel Ciubotaru a dat note informative despre colegii de la Şcoala Suliţa. A făcut acest lucru în perioada 1984 – 1988 chiar dacă, la fel camulți dintre turnătorii deconspirați, a susținut că în calitate de turnător de fapt și-a ajutat semenii. 

Nu trebuie uitat nici că actualul primar Costinel Ciubotaru a fost declarat incompatibil de ANI pentru că în perioada 30 iulie 2009-16 noiembrie 2009 a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Suliţa şi calitatea de reprezentant al unităţii administrativ teritoriale Suliţa în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor la societatea Nova Apaserv S.A, chiar dacă edilul a contestat decizia celor de la ANI.

Sondajul amintit îl creditează pe Costinel Ciubotariu actualul primar PNL cu 26% din preferințele locuitorilor comunei, pe Popescu George- candidat PMP cu 24%, urmați de Radu Anghel candidat Pro România – 14,5 , Dan Balan candidat PSD – 13% și Ionut Țurcanu candidat ALDE –  10% . Restul sunt nehotărâți. Încă. Viitorul primar al comunei Sulița, George Popescu este licențiat în administrație publică, cu o experiență de 12 ani in administrație și șapte ani în funcții de conducere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *