Dosar COLUMBO – Candidatul ”praștie” care se laudă cu realizările din altă comună, a strâns semnături false, a păgubit comuna sa cu bani grei și a devenit bau-bau chiar și pentru echipa sa

Alucăi Geani candidează pentru Primăria Răchiți. Așa de bine și-a structurat strategia de campanie că l-a speriat chiar pe unul dintre membrii echipei sale partinice. După ce fost inclus pe lista de consilieri, candidatul PSD de la poziția 7 s-a retras, astfel încât candidatul catastrofă Geani Alucăi a rămas cu un om în minus pe liste față de celelalte partide. În fapt, respectivul coechiper s-a retras din cursa electorală după ce a aflat că listele de semnături depuse de Geani pentru susținerea candidaturilor sunt false. Ba chiar există și o plângere penală formulată în acest sens. COLUMBO, secțiune de investigații a Curierului Regional, a obținut chiar declația unui cetățean a cărui semnătură a fost falsificată de candidatul Geani Alucăi. O redăm în imaginile atasate. Din sursele noastre, mai sunt încă vreo câteva zeci de semnături false. Dar normal ar fi ca instituțiile abilitate ale statului să își facă treabă și să întregească adevărul și nu Columbo. Alucăi nu are nici cea mai mică șansă să devină primar, dar zelul său îi va aduce cu siguranță o condamnare. De această dată.

Comună prejudiciată cu 174.746 lei de către fostul primar Iacob și actualul candidat Alucăi. Ambii vor acum să fie primari

Pe vremea fostului primar Gheorghe Iacob, administrator public era Alucăi Geani. Curtea de Conturi, prin procesul verbal nr.9163 din 10.11.2015 a constatat cî 174.746 de lei reprezintă prejudiciul produs comunei Răchiți prin neexecutarea atribuțiilor de serviciu. Potrivit legislației, cei doi mahări comunali de atunci, Iacob ca primar și Alucăi ca administrator public, trebuiau să recupereze acest prejudiciu în termen de 30 de zile. Ceea ce nu au făcut. Practic, cei doi candidați armaghedon de acum au șters, prin întorsături de condei, datoriile către bugetul local, ilegal, ale unor firme precum Mary Com SRL, Gedo Com SRL, Dallcor SRL, Ambrecris SRL, Nordika Mob SRL, Acva Com Vorniceni, Coros SRL, Marycom Prod SRL. Între timp, cei doi au pierdut primăria, firmele favorizate în mare parte au fost radiate, iar cele neradiate nu mai pot fi înscrise în tabloul credal, iar între timp a intervenit și prescripția executării silite. Pentru că nu au luat măsuri de împiedicare a prescripției și pentru recuperarea/repararea prejudiciului, actuala administrație publică i-a acționat în instanță pe cei doi haiduci ai bugetului public. În martie 2018, o hotărâre dată de judecătorul Mihai Condurache, actualul președinte al BEJ Botoșani, părea să admită acțiunea formulată de reprezentanții Primăriei. Era de fapt o formulare alambicată, care a fost desființată ulterior de către Curtea de Apel. Și astfel cei doi împricinați au ieșit din scandal aproape virgini. Iar acum, fiecare la alt partid, vor să fie aleși iar primari.

Candidatul ”praștie” se laudă cu realizările primarului din Cristești

După și-a dovedit talentul la Răchiți, Geani Alucăi a fost angajat ca administrator public la Primăria Cristești, pe vremea când actualul și viitorul primar era înregimentat la PSD. Acum Geani vrea să fie primar la Răchiți. Și ca să îi îmbrobodească pe alegători le-a ticluit un pliant în care a enumerat o pleiadă de investiții ca și cum ar fi meritul său absolut. Numai că toate acele realizări sunt în comuna Cristești, unde primar este Lucian Borfotină. Adică, după ce Borfotină a făcut pustiul de bine să îl angajeze, să îi dea o pâine, acum Geani îi fură proiectele, realizările, asumându-și merite pe care doar în vise le poate avea liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *