Prima pagină » Video Corneliu Popescu , PMP: Tinerii trebuie să fie atenți la fericirea lor. Master Plan cu ce trebuie județului

Video Corneliu Popescu , PMP: Tinerii trebuie să fie atenți la fericirea lor. Master Plan cu ce trebuie județului

0

Vorbind despre anumite grupări de interese care au distrus țara, am continuat interviul fluviu cu profesorul Corneliu Popescu, candidat PMP pentru Președinția Consiliului Județean Botoșani.

Reporter: Asta ar însemna să închideți anumite supape bugetare pentru acele grupări de interese despre care vorbeați.

Corneliu Popescu: Cum să închid? Le tai complet. Toate conductele le tai pentru stoparea hemorahiei banului public. Așa am definit-o și eu și candidatul la Primărie – Gheorghe Ciubotaru. Indiferent dacă ne crede cineva sau nu. Dar România trebuie să facă acest lucru. Dacă nu stopăm hemoragia banului public nu am făcut absolut nimic. Să cheltuie, în banii actuali, 200 de mii de euro să facă un teatru, la vremea vremii și acum se cheltuie 5 milioane de euro ca să… văruiască?! E o mizerie. Revenim. Trebuie să mă adresez tinerilor. Trebuie să le creăm speranțe, să le rezolvăm problema de infrastructură. Să aibă condiții. Să aibă școli și cabinetele ale medicilor de familie superdotate. Să nu ducă copilul, dimineața, la 20 de kilometri. Și cel mai important lucru în învățământ, trebuie să fiu foarte atent la conținutul programelor școlare. Când am fost senator am vrut să despart legea învățământului obligatoriu de cealaltă lege a învățământului postliceal. Nu trebuiesc amestecate. Legea învățământului obligatoriu ar trebui să fie foarte clară. Să nu aibă obligatoriu decât 3-4 ore pe zi, iar celelalte să fie făcute în așa fel încât copilul să participe la 2-3 cercuri. Copilul trebuie să învețe, să fie un cetățean adatpap la cerințele din ziua de azi. Cum pot să merg în continuare pe memorare și pe ceea ce se face în învățământ? Academia nu se implică în ceea ce privește conținutul programelor școlare.

Reporter: Ați vorbit despre o serie de elemnete de siguranță și securitate socială…

Corneliu Popescu: Dacă o să îmi dați voie, eu am definit… Așa cum am spus că speranța de viață a unei comunități pentru mine înseamnă ca natalitatea să fie mai mare sau egală decât decesele, așa aș defini ce înseamnă, din punctul meu de vedere, securitatea socială. Pentru mine înseamnă condiții de viață și de muncă acolo unde m-am născut. Și de aici am pornit elaborarea proiectului meu. Și țin să le mai spun tinerilor un lucru. Pentru că vreau să mă adresez lor. Paradoxal, secolul trecut a fost unul al realizării profesionale. Le atrag atenția tinerilor că ăsta nu mai este un secol al realizării. Oricât de mult ați alerga și oricât de mult ați vrea să realizați ceva vă veți lovi de acest sistem globalizat. Nu mai sunt nevoile de acum 40 – 50- 100 de ani. Acest secol va fi al realizărilor sociale. Tinerii vor trebuie să fie foarte atenți la fericirea lor. Pentru că de muncă se găsește peste tot. Îi îndemn să uite de tot ceea ce i-a învățat toate posturile de televiziune, sau cine i-a mai învățat

Reporter: Știu că toate aceste aspecte le aveți cuprinse în acel plan mai amplu pentru dezvoltarea județului Botoșani, pe care dumneavoastră l-ați numit chiar Master Plan. Dar vreau să vă întreb altceva. Dumneavoastră nu ați stat prea departe de culisele politicii în ultimii 10-15 ani și cu siguranță știți mai bine decât mulți dintre noi. A avut județul Botoșani vreun master-plan realist?

Master Plan cu ce trebuie județului

Corneliu Popescu: Eu am stat foarte departe de culisele politicii. Am pretenția că în momentul în care îți vorbește presa de culisele politicii se vorbește de acele aranjamente și blaturi. Am stat foarte departe. Nici nu le știu și nici nu mă interesează. Referitor la planul de dezvoltare, din punctul meu de vedere, nu vreau să fiu răutăcios, cred că niciodată nu a avut județul un plan de dezvoltare… nu realist… hai să îi spun plan de dezvoltare cu ceea ce îi trebuie județul. Cum am spus eu. Și nu întâmplător l-am făcut. Pentru că liberalii spun că fac ce trebuie. Păi, fraților, dacă faceți ce trebuie, atunci asta trebuie județului (n.r.- și a indicat Master Planul PMP). Ne trebuie platforme industriale suport pentru dezvoltarea de mici afaceri lângă orașe și municipii, cu 25 până la 250 de angajați. Pe urmă aceste firme trebuie să prelucreze marfa agro-alimentară. De exemplu, județul Botoșani are peste 100 de mii de hectare de pășune și noi suntem aproape inexistenți în ceea ce privește producția de bovine. Chiar și carnea de ovină… este un sistem foarte chinuit. Acum că e secetă oamenii sunt nevoiți să își vândă oile. La porc suntem un dezastru. Fiecare familie avea să taie un porc la Crăciun. Acum nu știu dacă mai au 20% din cei care locuiesc la țară.

Material realizat de KHARISMA INTACT SOCIETY, la comanda PMP Botoșani, cod de identificare mandatar financiar 21200020

Vezi in clipul de mai jos Master Planul lui Popescu

Va urma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *