Prima pagină » ALDE: Zona Metropolitană locul cu salarii generoase și eficiență zero!

ALDE: Zona Metropolitană locul cu salarii generoase și eficiență zero!

0

Constituită pentru atragerea eficientă a fondurilor europene, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Botoșani” s-a dovedit a fi un fiasco. Cele opt comune care s-au alăturat municipiului Botoșani și susțin financiar acest proiect, așteaptă și acum accesul la investiții și oportunități de finanțare prin intermediul Zonei Metropolitane. Din păcate, mult promisa dezvoltare a rămas doar la nivel de declarații și pe pliantele electorale ale PNL-ului de la alegerile locale precedente.  

”De când a fost înființată ADI “Zona Metropolitană Botoșani”, la conducerea municipiului s-au succedat doi primari, unul PSD și altul PNL, care au prezentat cu aceeași convingere avantajele apartenenței la Zona Metropolitană. Cheia dezvoltării a fost pusă în mâna specialiștilor Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Botoșani” care ar fi trebuit să facă strategii și să realizeze proiecte de atragere a fondurilor europene. Ce a făcut această asociație până acum? Nimic! Din 2014, de când și-a început efectiv activitatea și până în prezent, singura realizare a acesteia a fost aceea de a aproba o listă de proiecte și de a oferi salarii mai mult decât generoase personalului angajat.  Oameni buni, am bătut timp de șase ani pasul pe loc! Botoșaniul și comunele limitrofe puteau beneficia de proiecte pentru îmbunătățirea infrastructurii tehnico-edilitare sau de asigurare a necesarului de locuințe, dacă această asociație ar fi avut specialiști și dacă s-ar fi dorit cu adevărat funcționalitatea ei“, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, candidata ALDE la Primăria municipiului Botoșani.

Având în vedere că în programul electoral al actualului primar a fost cuprinsă o serie de obiective ce urmau a fi realizate în colaborare cu Zona Metropolitană, reprezentanta ALDE și-a exprimat interesul cu privire la stadiul de realizare al acestora.

“Sunt interesată să aflu dacă au fost realizate proiectele asumate de primarul în funcție pe care urma să le realizeze cu sprijinul Zonei Metropolitane.  Aș vrea să știu care este stadiul noii șosele de centură a municipiului Botoșani. De ce nu a transformat transportul urban în transport metropolitan, în condițiile în care vara trecută locuitorii din Cătămărăști Deal au fost obligați să meargă 2 km pe jos pentru că microbuzele care le asigurau transportul s-au împotmolit la limita cu municipiul, în hățișul birocrației? Unde a amenajat heliportul, pentru sistemul medical de urgență și când sunt gata locuințele ANL și cele sociale pe care a promis că le face cu sprijinul Zonei Metropolitane?”, a mai spus candidata ALDE.

Zonele metropolitane, pot atrage eficient fonduri și investitori și își pot dinamiza sectoarele construcțiilor, serviciilor și turismului. Avantajele creării lor sunt legate de creșterea nivelului de trai ale populației prin extinderea rețelelor de utilități și a investițiilor în infrastructură.

Candidatul ALDE la Consiliul Județean Botoșani, Bogdan Dăscălescu consideră că Zona Metropolitană ar putea reprezenta o asociere de succes doar dacă va avea în componență specialiști cu experiență în atragerea de fonduri europene și va fi condusă de cineva interesat de modernizarea și dezvoltarea comunităților locale.

Pornind de la sistemul integrat de apă și canalizare prin extinderea celui implementat în județ, continuând cu reabilitarea rețelei de drumuri și terminând cu promovarea obiectivelor din județ și valorificarea Centrului de copii Agafton, realizarea oricărui obiectiv propus prin Zona Metropolitană ar fi un pas important pentru dezvoltarea județului nostru. Dacă s-ar face demersurile pentru atragerea fondurilor europene, multe dintre problemele legate de infrastructură ar putea fi rezolvate, în condițiile în care bugetele locale nu permit acest lucru. Mai mult, strategiile și proiectele comune ar permite UAT-urilor componente să se dezvolte unitar, să creeze condiții civilizate de viață pentru toți locuitorii zonei metropolitane și să sporească gradul de interes al investitorilor pentru zonă“ , a declarat Bogdan Dăscălescu, candidatul ALDE la președinția CJ.

Biroul de presă

ALDE Botoșani

Realizat la comanda Partidului Alianța Liberalilor și Democraților Botoșani , de S.C. PLAY BY PLAY S.R.L., Cod Unic de Identificare mandatar financiar 21200063.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *