Încleștarea viceprimarilor. Mocnește răzmerița administrativă la Gorbănești

Cernite sunt zilele la Gorbănești, întunecate inimile unor aleși locali, tăcute gurile celor ce ar trebui să se alăture puținilor localnici care cer ajutor pentru comună. Și dezamăgit e chipul noului primar. Ca o icoană nefirească peste care a curs păcura lumeștilor păcate. Rutina ultimilor 30 de ani pare să fi transformat într-o normalitate axiomatică abandonarea de sine a întregii comunități. Tabloul este dezolant. Mai plumburiu decât în viziunile lui Bacovia. Și Crăciunul bate la ușă. Și nu contează. Cum nu au contat nici alte lucruri. Din când în când, sau periodic, rutina este spartă de câte o ședință de Consiliu Local mai… altfel. Dar în același trend al strigătelor în pustiu din ultimii ani. A doua ședință a CL Gorbănești, din județul Botoșani a scos în față nevoia și intenția de schimbare a viceprimarului, chiar dacă încă nu s-a uscat ștampila pe mandatul de învestitură. Mai mult chiar, au ieșit la iveală și …lucruri oficiale făcute cu încălcarea sfidătoare a legilor și Constituției. Altfel spus, noua administrație publică și-a început activitatea sub semnul diavolului, al lucrului bine făcut împotriva cetățenilor. Până când , după acomodare, primarul nou va interveni. Poate. Sau nu. După cum îi va zornăi interesul, după cum i se va sufla imperativ, sau după cum va înțelege că trebuie să își pună amprenta pe următorii patru ani.

Se cere demisia sau demiterea viceprimarului. Dar înainte de a explica de ce, consilierul local Dan Constantinică a explicat cum viceprimarul s-a dat cocoș la el pentru că a fost întrebat de ce nu a dat cu material antiderapant în fața dispensarului. Vedeți secvența explicativă în primul video de mai jos. Apoi, câțiva consilieri și-au depus demisiile din comisiile de specialitate din care fac parte, pentru că nu s-a respectat Codul Administrativ. Adică nominalizările au fost făcute pe șustache, fără consultări, după cum i s-a năzărit cuiva din Primărie. A urmat explicarea și justificarea cererii de mazilire a viceprimarului. Secretarul este menționat ca fiind capell-maestru de scamatorii. Votul s-a făcut la vedere, nu a fost secret, cum prevede legislația. Deoarece PSD local se temea că vor fi trădați de unul sau mai mulți consilieri proprii care vor vota altceva decât li s-a dictat. Ba chiar și urna de vot a fost ascunsă pe o scenă, în spatele perdelelor, nu la vedere. În accepția unor consilieri locali, hotărâra de Consiliu Local prin care s-a ales viceprimarul este nulă. Din acest motiv vor sesiza Prefectura Botoșani și , la nevoie, organele de urmărire penală. ”Domnul secretar s-a dus în birou la dumnealui și o făcut buletinele de vot. Știm noi, vreunul de aici, câte buletine de vot s-au făcut? Nu știm”, a intervenit și consilierul local Cristian Buruiană, fost viceprimar.

Vezi în al doilea clip, filmat în ședința CL Gorbănești, ce au mai spus sau cerut consilierii. Rămâne de văzut dacă primarul , proaspăt și tânăr, va repune lucrurile în legalitate, sau dacă va fi necesară intervenția altor instituții ale statului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *