Biserică transformată în primărie. Primărița și doi îndrăgostiți ”populari”

Biserica a fost, dintotdeauna, leagăn al perpetuării tradițiilor și bunelor practici din societate. A fost și este ușa către Dumnezeu. Dar , pentru prima dată în istoria județului Botoșani, o primăriță a deschis poarta Raiului în fața altarului. Pentru doi tineri. Îndrăgostiți. Și i-a legat pe vecie în ritualul cununiei. Civile și religioase.

Pentru câteva ceasuri, o biserică din comuna Vârfu Câmpului a fost transformată în Primărie. Sau, mă rog, instituția Primăriei, prin cea mai iubită primăriță, Maria Huțu, a fost mutată în Biserică. Cu câteva ceasuri înainte de 8 martie, tinerii Sebastian Barbălată și Florentina Răileanu din Ionașeni au fost ”vinovați” de deschiderea porților cerului pentru ca Dumnezeu să le binecuvânteze iubirea. Și, pentru ca totul să fie ”indestructibil”, cununia civilă s-a oficiat în fața altarului. Primărița, ale cărei fapte au trecut de mult granițele județului, a fost mai mult decât încântată să le citească drepturile și obligațiile uniunii civile ale celor doi tineri. Îmbrăcați în costume populare, proaspeții soți au fost mai mult decât fericiți că nici pandemia nu a putut sta în calea uniunii lor.

Casă de piatră, copii frumoși și căsnicie binecuvântată tinerilor, le dorim noi, iar primăriței… nu prea avem ce să-i mai dorim. Ea oricum este unul dintre puținii ”cei mai iubiți pământeni” și mulți citadini din alte localități privesc spre faptele ei rostind cu speranță la icoane: ”Doamne, dă-ne și nouă așa un primar!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *