Omul zilei în PNL: Florin Țurcanu. După ce a pierdut alegerile, prefectul Nechifor primește promisiunea unui cadou inedit de la ALDE, de ziua sa

Într-un comunicat transmis presei, ALDE Botoșani, sub semnătura Președintelui Roxana Anușca Țurcanu, a transmis perdantului de la PNL, Dan Nechifor, un mesaj de felicitare. În același timp, în comunicatul lor, ALD-iștii vorbesc de o posibilă unificare a dreptei politice botoșănene sub diriguirea lui Nechifor. Un cadou mai frumos de ziua sa nu putea primi. Pentru că da, astăzi este ziua de naștere a prefectului Dan Nechifor.

În acest context trebuie să facem câteva precizări. De altfel, într-un material anterior, despre bătălia pentru șefia PNL, am sugerat că există lucruri interesante în acest război. Dar acum putem spune lucrurilor pe nume. Greul bătăliei pentru ca Dan Nechifor să fie ales președinte al PNL l-a dus nimeni altul decât Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani, fost președinte și parlamentar PNL. Înainte de alegeri, telefonul lui Țurcanu s-a înfierbântat. A sunat în draci tot ce înseamnă suflare cu implicare politică în alegerile interne ale PNL. Mai avea puțin și i se topea bateria telefonului. A prezentat argumente, a explicat de ce trebuie să câștige Nechifor și nu ceilalți, a enumerat plusurile și minusurile la fiecare dintre candidați. A făcut tot ce a putut ca Nechifor să obțină cât mai multe voturi. Poate că nu a muncit nimeni din echipa lui Nechifor cât a muncit Țurcanu ca prefectul să fie ales. Și explicația lui, ca și a altor politicieni, este simplă. A fost, este și va fi liberal. Și a muncit la dezvoltarea partidului la care a întreprins toate demersurile posibile ca Nechifor să fie președinte. Poate că dacă nu exista Țurcanu, sau dacă nu se implica, scorul lui Nechifor ar fi fost unul rușinos. Și poate că ar fi câștigat. Dacă anumiți primari, foști pedeliști, nu ar fi trădat pe ultima sută de metri. Pentru aceasta, Curierul Regional îl declară pe Florin Țurcanu ”Omul zilei în PNL”. Redăm mai jos comunicatul de presă, astfel cum a fost transmis de către ALDE Botoșani.

Apreciem curajul și tăria domnului prefect, Dan Nechifor, pentru că și-a dorit să conducă cel mai mare partid de dreapta din județul Botoșani!

Alegerile pentru funcția de președinte al filialei județene PNL Botoșani, din cursul zilei de sâmbătă, demonstrează că în cadrul acestui partid mai  sunt oameni doriți și apreciați de mulți dintre membrii de partid cu drept de vot, unul dintre aceștia fiind Dan Nechifor. Facem însă precizarea că, înfrângerea lui Dan Nechifor a fost la o distanță doar de zece voturi, în condițiile în care domnia sa este de scurtă vreme membru PNL, ceea ce ne face să credem că mulți dintre liberali și-au dorit o schimbare pentru următorii patru ani de zile, însă nu a fost să fie de această dată.

„Deși, rezultatele acestor alegeri interne ale PNL Botoșani nu au fost favorabile, domnului Dan Nechifor, noi, Filiala ALDE Botoșani, dorim  să-i transmitem felicitări domnului Dan Nechifor, pentru ca a avut disponibilitatea și curajul  de a candida la funcția de președinte a unui partid de dreapta. Chiar dacă nu are  vechime în  cadrul partidului și nu are o experiență îndelungată în politică, a obținut un rezultat foarte bun și cred că pentru unificarea partidelor de dreapta este nevoie de oameni, precum Dan Nechifor. Nu excludem posibilitatea ca în perioada următoare să creăm o dreaptă unită alături de domnul Dan Nechifor, pentru că este un om pregătit, este un om  destoinic  și oricând merită să fie liderul unui partid de dreapta, așa cum este partidul unde dumnealui a candidat”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

Totodată, echipa ALDE Botoșani dorește să-i transmită domnului, Dan Nechifor, astăzi când își sărbătorește ziua de naștere, un călduros „La mulți ani!”,  multă sănătate și putere pentru realizarea tuturor proiectelor sale și să țină cont că „Sunt succese care te înjosesc și înfrângeri care te înalță!”(Nicolae Iorga).

Comunicat ALDE Botoșani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *