Șeful unui CJ a pus mâna pe bidinea. Pur și simplu. Vezi ce a făcut cu năzdrăvanii de la Arlechin

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a pus mâna pe bidinea. Șeful CJ-ului botoșănean a trecut, pur și simplu, la munca de rând. Fără aere de madonă castelană, fără paparazzi tocmiți după ea – cum fac alți politicieni, fără ”jena” aristocrată a celor coborâți volens-nolens din baldachin direct în colbul ulițelor din mediul rural. Doina Federovici a participat direct la o acțiune inițiată de Arlechin România, o acțiune prin care a fost revopsit observatorul de la Ipotești și s-au refăcut marcajele turistice din pădurea lui Eminescu. Acțiunea a fost intitulată mai mult decât sugestiv: “𝙋𝙞𝙘𝙩𝙖𝙢 𝙄𝙥𝙤𝙩𝙚𝙨𝙩𝙞𝙪𝙡 𝙞𝙣 𝙘𝙪𝙡𝙤𝙧𝙞𝙡𝙚 𝙩𝙞𝙣𝙚𝙧𝙚𝙩𝙪𝙡𝙪𝙞”. Mișcare și implicare civică prin voluntariat și acțiuni de tineret.

”Astăzi (n.r. : sâmbătă) s-a dat startul revopsirii 𝙤𝙗𝙨𝙚𝙧𝙫𝙖𝙩𝙤𝙧𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙙𝙚 𝙡𝙖 𝙄𝙥𝙤𝙩𝙚𝙨𝙩𝙞, dar și a 𝙢𝙖𝙧𝙘𝙖𝙟𝙚𝙡𝙤𝙧 𝙩𝙪𝙧𝙞𝙨𝙩𝙞𝙘𝙚 care conduc turiștii la: 𝙞𝙯𝙫𝙤𝙧, 𝙡𝙖𝙘𝙪𝙡 𝙘𝙪 𝙣𝙪𝙛𝙚𝙧𝙞 𝙨𝙞 𝙤𝙗𝙨𝙚𝙧𝙫𝙖𝙩𝙤𝙧. Societatea civilă poate fi motorul unor acțiuni de-a dreptul impresionante, iar eu am ales sa fiu alături de tinerii voluntari care au dorit să pună umărul la revopsirea observatorului și a traseelor turistice adiacente lacului cu nuferi și izvorului. Proiectul ,,Pictăm Ipoteștiul în culorile Tineretului” beneficiază de sprijinul financiar al Consiliului Județean Botoșani. Mulțumim adolescenților care au răspuns invitației făcute de: Societatea Cultural Artistică „Arlechin”, Clubul „Interact”, Centrul Județean de Voluntariat și Consiliul Județean al Elevilor. Felicitări organizatorilor și tinerilor voluntari, care vor găsi mereu în Consiliul Județean un partener de încredere”, a declarat Flavius Damean , coordonatorul Asociației Arlechin România și creierul tuturor acțiunilor memorabile derulate sub cupola Arlechin.

“Observatorul” este o construcție metalică înălțată în vara anului 1989, cu 87 trepte (numărul poeziilor publicate în viață de Eminescu). De pe acest loc de belvedere se pot admira împrejurimile cutreierate de Eminescu, iar în zilele senine se văd munții și releul de pe malul Prutului. P.S. Lânga observator, un indicator ne trimite spre “stânca stearpă” de unde Ipoteștii se vad ca în palmă, iar după coborârea abruptă a celor 100 m continuăm marcajul cruce albastră spre “Lacul codrilor albastru”, lasând în dreapta marcajul ce duce la “isvor” iar la puțin timp ajungem la coada lacului – “Lacul codrilor albastru”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *