Prima pagină » Senatorul Achiței nu mai vrea puncte negre pe drumurile morții din Botoșani. Repere din viața senatorului

Senatorul Achiței nu mai vrea puncte negre pe drumurile morții din Botoșani. Repere din viața senatorului

0

Senatorul tuturor botoșănenilor, Cristian Achiței, a solicitat Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în urmă cu două săptămâni, o interpelare prin care solicită ministrului Sorin Grindeanu să explice care este strategia de finanțare și când se vor începe lucrările pentru eliminarea așa numitelor puncte negre (hotspoturi) de pe harta rutieră a județului Botoșani.

Conform unei situații CNAIR propusă în cadrul Planului de Acțiune al Strategiei Naționale de Siguranță Rutieră, în perioada 2015 – 2019, în județul Botoșani au fost identificate patru hotspoturi, zone rutiere în care s-au înregistrat accidente rutiere grave. Acestea sunt: DN 28B (drumul Botoșani – Târgu Frumos) care se află în curs de modernizare, DN 29, pe două sectoare, care necesită o reamenajare uregentă pentru siguranța în trafic, după cum susține senatorul liberal Cristian Achiței.

Cristian Achiței, de profesie inginer, are o activitate și experiență bogată în drumuri și poduri. Pe lângă activitatea în domeniul privat, Achiței a fost, în perioada 2003 – 2005, consultant de specialitate în Programul de Dezvoltare Rurală al Băncii Mondiale Halcrow LTD România. În perioada 1994-1998 a fost inginer proiectant și șef al unui compartiment din cadrul RADIJP Botoșani, iar ulterior până prin 2013 inspector de specialitate la drumuri și poduri și un bun specialist al Inspectoratului de Stat în Construcții. În perioada ianuarie – noiembrie 2009, apoi din noiembrie 2010 până în februarie 2011 și ulterior în perioada martie 2014 – iunie 2016, actualul senator liberal Cristian Achiței a fost Vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani. Consilier județean a fost din 2003 până în 2016. Din 2016 până în 2020 a fost deputat și de atunci este senator.

Cristian Achiței este singurul om politic din Botoșani și unul dintre puținii specialiști ai țării care chiar știu ce înseamnă infrastructură rutieră. Dintotdeauna a pledat pentru dezvoltarea județului, conștient că drumurile bune sunt unul din factorii principali care fac un județ să aibă o economie mai bună. Ori o economie sustenabilă converge către un trai mai bun pentru toți cetățenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *