Prima pagină » Omagiu unic adus profesorilor în Briceni, Republica Moldova, cu invitați din România -foto/video exclusiv

Omagiu unic adus profesorilor în Briceni, Republica Moldova, cu invitați din România -foto/video exclusiv

0

Curierul Regional a avut privilegiul de a fi martorul unui eveniment unic, organizat în comuna Larga din Raionul Briceni, Republica Moldova.

Direcția de Învățământ, Tineret și Sport din raionul Briceni, Republica Moldova i-a aniversat pe truditorii din școli, marți, 3 octombrie 2023. În cadrul unui eveniment spectacol deosebit, unic, gazda aniversării, , Vitalie Știrbu, Șeful Direcției, împreună cu o echipă de oameni devotați actului educațional și excelenței în învățământ dar și cultură, circa 800 de cadre didactice (profesori, învățători, educatori, directori din toate școlile raionului Briceni) au fost omagiați, atât de către gzde, cât și de către reprezentanții Ministerului și ai altor structuri de stat.

Evenimentul a fost susținut la Casa de Cultură a comunei Larga. Din România au participat Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș și secretarul comunei Dumbrăveni – Suceava, Mihai Chiriac. Acesta din urmă a dăruit organizatorilor câteva steaguri cu stemele comunei Larga și a localității înfrățite.

Invitat să adreseze un cuvânt armatei de dascăli moldoveni a fost și edilul din Păltiniș. ”Ziua Profesorului se sărbătorește și la noi. Știu că dumneavoastră aveți și o concurență neloială, care este internetul. Dar dumneavoastră, spre deosebire de internet, îi mai faceți și oameni pe cei pe care îi educați. Pentru asta vă mulțumim. Pentru că aveți grijă de copiii noștri ca și cum ar fi ai dumneavoastră”, le-a spus Costel Romanescu dascălilor din Republica Moldova.

”Astăzi am adus un omagiu profesorilor din tot raionul nostru. Au fost peste 800 de oameni. Și vreau să îi felicit pe toți. Și pe cei din partea aceasta de Prut și pe cei din cealaltă parte de Prut. Pentru că la această activitate am avut mulți invitați din România: primarul comunei Păltiniș, Costel Romanescu, secretarul general al comunei Dumbrăveni și mulți oaspeți din partea stângă a Prutului. Din raionul Briceni a fost deputatul Republicii Moldova, doamna Eftimia Bandalac, președintele raionului Briceni, domnul Vitalie Lupașcu. Am avut un concert frumos, cu artiști de la Ginta Latină din Chișinău, conduși de către actorii Tudor și Zenaida Țărnă. Este vorba de Anișoara Puică, Vitalie Dani, Maria Stoianov, Mihai Ciobanu. În raionul Briceni, acum avem peste 6000 de copii care învață în 31 de instituții de învățământ. Avem și 34 de instituții de educație timpurie, avem 1200 de cadre didactice”, a declarat Vitalie Știrbu, Șeful Direcției Învățământ din Briceni. Vezi în clipurile de mai jos crâmpeie momentele în care dascălii au fost recompensați cu diplome de recunoaștere a meritelor lor, de către Direcția Învățământ și Minister.

Foto/Video: Valy Hudești și Mihai Grosu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *