Prima pagină » ”Glasul Prutului”, o clipă de veșnicie la Manoleasa

”Glasul Prutului”, o clipă de veșnicie la Manoleasa

0

Sâmbătă, 7 octombrie, la Manoleasa, în Căminul Cultural, toată tinerețea comunei a fost acaparată de un frumos spectacol organizat de către Primăria comunei prin edilul Cristinel Aroșculesei, Școala Gimnazială nr.1 Manoleasa prin coordonatorii Mihaela Pahon și Dana Horodincă și Societatea Cultural Artistică Arlechin prin Flavius Damean. Spectacolul cultural-artistic ”Glasul Prutului” a adus o clipă de veșnicie în mijlocul comunității din Manoleasa, iar prestația copiilor și a artiștilor invitați a pus localitatea pe harta evenimentelor organizate și derulate spiritul frumuseții întâlnirilor sătești de altădată. Sau așa cum bine a precizat profesorul Mihaela Gabriela a fost un festival al copiilor, cu și despre copii și folclor.

”O zi superbă, cu mult soare, cu voie bună din plin, cu activități menite sa stârnească zâmbetele copiilor, dar și să dezvolte abilități de comunicare, de socializare și de dezvoltare personală. Activităţile extraşcolare/ cultural-artistice au cel mai larg caracter interdisciplinar, oferind cele mai eficiente şi oportune modalităţi de valorificare a tradiţiilor, obiceiurilor şi datinilor populare locale şi naţionale. De aceea, festivalul “Glasul Prutului” nu a făcut decât să dea glas acestor valori culturale, care prin intermediul copiilor sunt purtate spre un viitor păstrător de folclor autentic”, a precizat Mihaela Gabriela, profesor la Școala Gimnazială nr.1 Manoleasa.

În spectacol au evoluat Ansamblul Datina Botoșani, moment marcat și de lansarea în comună a cărții ”Jocuri Populare din Județul Botoșani” a maestrului coregraf Mihai Chelărescu și Ansamblul Moștenitorii de la Prut din comună. Dar de cântec și de suflet le-au adus artiștii Valentina Tipa Lulciuc și Marian Moroșan, iar șugubețele mascote de la Unik Land i-au captat pe copii în tot felul de jocuri și dansuri interactive.

Parteneri în acest proiect le-au fost GAL Valea Bașeului de Sus și Cercetașii României prin Centrul local ”Cutezătorii” Botoșani.

“Căci nu există bucurii mai de preţ ca averea de cuget şi simţire inclusă şi păstrată cu sfântă grijă de-a lungul vremurilor în adâncul sufletului românesc, al moşilor şi strămoşilor noştri”, spunea, fără posibilitate de tăgadă, Alexandru Vlahuță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *