Prima pagină » Ziua Europeană a Culturii Iudaice comemorată la Săveni

Ziua Europeană a Culturii Iudaice comemorată la Săveni

0

Astăzi, de la ora 11.00, la Liceul Teoretic Dr. Mihai Ciucă din Săveni, are loc un vernisaj dedicat implinirii a 82 de ani de la Holocaustul din 9 octombrie 1941. În același timp, comunitatea iudaică celebrează Ziua Europeană a Culturii Iudaice.

Evenimentul eeste organizat de către fundația Tarbut Foundation coordonată de către Peninah Zilberman, fundația Jewish Heritage Roots Romania manageriată de către Simon Marcu și Societatea cultural artistica Arlechin mannageriată de Flavius Damean. Partener de incredere in acest eveniment le este primarul unic în regiune de NE a României, Relu Petru Tîrzioru. Acesta a făcut front comun cu viceprimarul orașului Săveni, Bogdan Catruc, cu Cercetașii României – Centrul Local Cutezătorii Botoșani, Centrul Județean de Voluntariat Botoșani, Școala gimnazială nr. 1 Săveni și Inspectoratul Școlar Județean.

„Vernisajul expoziției de astăzi are ca temă principală comemorarea Holocaustului. Evenimente similare au loc și în Marea Britanie, Franța, Germania, Spania, Grecia, Italia, Lituania și Polonia. În România se organizează la Sighet, la Iași și la Săveni, orașul cel mai dezvoltat din județul Botoșani, unde există și un cimitir evreiesc unic în Europa”, a precizat Flavius Damean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *