În această perioadă, în Botoșani dar și în alte județe, au loc diverse activități denumite ”Târgul de toamnă” sau ”Ziua recoltei”. Sunt acțiuni prin care se încearcă promovarea consumului de produse românești. Cumpărând de la producătorii români ajutăm dezvoltarea sănătoasă a economiei naționale și a mediului rural.
Astfel de acțiuni și acest principiu trebuie promovate și susținute în fiecare zi, pe tot parcursul anului. Nu doar la începutul toamnei, iar politicile pentru susținerea producătorilor trebuie să fie reale , sustenabile, nu așa cum procedează actualii guvernanți.
Ciolacu și susținătorii lui au lansat și ei campania ”Cumpără românește”. Aceasta este o campanie ipocrită. După ce că nu au făcut aproape nimic pentru a sprijini producătorii locali, fermierii, guvernul lansează o astfel de campanie mincinoasă. Poate că ar trebuie să se întrebe simplu: câte dintre produsele pe care le avem sau le consumăm zilnic sunt românești?
Guvernul Ciolacu vrea să uităm că nu s-a ținut de cuvânt atunci când le-a promis fermierilor români că va interzice importurile de cereale din Ucraina. În realitate nu a interzis nimic. Doar a inventat autorizații de import. Ce înseamnă asta? O falimentare constantă a tot ce înseamnă agricultură românească.
Să nu uităm că țăranul reprezintă nu doar șansa redresării României, ci și însăși speranța lumii occidentale. Dacă agricultura țărănească va avea un viitor în România, acest viitor va depinde foarte mult de voința și capacitatea noastră de a reveni la o viziune agrară și creștină asupra lumii.
După 1990, din păcate, printr-o politică greșită de falimentare a agriculturii românești, țăranul a fost obligat să-și abandoneze rolul tradițional.
Trebuie să încurajăm piețele țărănești locale și să găsim măsuri ferme împotriva mafiei din piețe. Avem nevoie de o agricultură sprijinită de comunitate. Cumpărând direct de la producătorii noștri facem primul pas spre un consum de produse de calitate și susținem și dezvoltarea mediului rural.
Ce se întâmplă când cumpărăm de la producătorii români?
În primul rând susține economia națională, contribuim la crearea de locuri de muncă, sprijinim dezvoltarea comunităților locale, ajutăm la menținerea tradițiilor noastre și avem garanția că produsele sunt de calitate superioară.
AUR susține producătorii și micii întreprinzători din România. Dar noi , toți, trebuie să susținem producătorii locali.
Haideți să fim români în fiecare zi, haideți să ne respectăm părinții, bunicii și străbunicii, să valorificăm moștenirea lor tradițională, haideți să cumpărăm de la producători români și să consumăm românește!
Vă mulțumesc!
Nota redacției: În septembrie 2022 senatorul Cosma a interpelat Ministerul Agriculturii cu privire la Situația pagubelor culturilor agricole din județul Botoșani din cauza secetei. Tot senatorul Dorinel Cosma a interpelat Ministerul cu privire la situația reală a sistemului de irigații din județul Botoșani, manifestând o preocupare constantă pentru soarta agricultorilor, a fermierilo și a nivelului de trai în mediul rural.
Copiilor noştri li se pregăteşte, inconştient, o lume de joben ciuruit, din care niciodată nu iese iepuraşul. Doar panglicile politicilor sociale roase de moliile cu ştaif din ultimele decenii.
Suntem oropsiţi, suntem disperaţi, manipulaţi până acolo încât ne bucurăm să fim masa de manevră a unora şi să susţinem că aşa e normal.
Acum îl înţeleg pe Cioran, dar îl înţeleg mai bine şi pe Preda.
Şi mă gândesc iar, cu groază, la copilul meu.
Cel puţin eu nu îmi doresc să ştiu că micuţul meu va fi singur, cu sufletul desculţ, prin jungla mileniului III !
https://curierulsatelor.ro/wp/2019/10/16/cu-sufletul-descult-prin-jungla-mileniului-iii-editorial/
More Stories
Vezi cine sunt candidații PSD pentru alegerile parlamentare
Cătălin Silegeanu critică legăturile dintre politică și afaceri obscure, care „nu se limitează la un singur partid”
Senatorul Dorinel Cosma a solicitat Guvernului clarificări privind Impactul ”drogurilor electronice” asupra sănătății și siguranței individuale și familiale