Prima pagină » Senatorul Achiței pune un ministru la treabă pentru drumul cu probleme Botoșani-Săveni

Senatorul Achiței pune un ministru la treabă pentru drumul cu probleme Botoșani-Săveni

0

DN 29 Botoșani – Săveni este un drum național cu probleme tot mai grave. Senatorul Cristian Achiței i-a atras atenția ministrului Transporturilor, printr-o interpelare și două întrebări.

Interpelare și întrebări adresate Ministrului Transporturilor privind expertiza tehnică și rezolvarea unor probleme punctuale pe acest drum național

În timp ce modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești s-a încheiat, urmând ca în cel mai scurt timp să se facă oficial recepția lucrărilor, iar modernizarea DN 28B Botoșani-Tg. Frumos se apropie la rândul ei de fazele sale finale, alte drumuri naționale din județul Botoșani au nevoie de lucrări de întreținere, reparații, reabilitare sau chiar modernizare.

Este și cazul Drumului Național DN 29 Botoșani-Săveni, care se degradează în ritm accelerat în ultima perioadă din multiple cauze, inclusiv devierea traficului greu pe durata modernizării DN 29D Botoșani-Ștefănești sau intensificarea traficului spre și dinspre Ucraina prin vama de la Rădăuți Prut, ca urmare a războiului cu Rusia. Am constatat personal de-a lungul ultimelor luni degradarea tot mai accentuată a acestui drum național. A sosit momentul să ne ocupăm extrem de serios de modernizarea și consolidarea Drumului Național DN 29 Botoșani-Săveni!

Este și motivul pentru care mi-am intensificat eforturile în vederea remedierii temeinice, în timp util, a problemelor de pe DN 29 Botoșani-Săveni de către Ministerul Transporturilor, prin CNAIR și DRDP Iași. Săptămâna trecută i-am adresat ministrului de resort o interpelare (video 1) și două întrebări (video 2) referitoare la rezultatele expertizei contractate pentru Drumul Național DN 29 Botoșani-Săveni, respectiv la rezolvarea punctuală a problemelor grave înregistrate în două zone ale acestui drum: una, între km 49+900 – km 50+100, afectată de calamități, iar a doua, între km 58+300 km 58+800, unde circulația se desfășoară pe o singură bandă, ca urmare a alunecărilor de teren (vezi album foto!).

În calitate de reprezentant al botoșănenilor în Parlamentul României, am fost și sunt în continuare extrem de implicat în tot ceea ce are legătură cu infrastructura rutieră a județului, esențială, din punctul meu de vedere, nu doar pentru confortul cetățenilor, ci și pentru dezvoltarea economică a zonei, pentru crearea de noi locuri de muncă și creșterea în ansamblu a nivelului de trai pentru toți locuitorii județului.

Cristian ACHIȚEI, senator

Comunicat de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *