Autobuzele primarului Flutur sunt aproape de Botoșani. Tramvaiele morții vor fi înlocuite

După ce demersul primarului Cătălin Flutur a fost aprig criticat și chiar sabotat, iată că, în cele din urmă, înlocuirea tramvaielor din municipiul Botoșani se va materializa. Acestea vor fi înlocuite cu autobuze care vor circula pe tronsoanele 101 și 102. Autobuzele promise de către edilul municipiului sunt aproape de Botoșani, fiind ajunse deja în portul Constanța. Anunțul a fost făcut chiar de către primarul Cătălin Flutur. Vezi mai jos comunicatul edilului.

FACEM CE TREBUIE!
Autobuzele noi, care vor înlocui tramvaiele din Botoșani, au ajuns în Portul Constanța

Vagoanele de tramvai din Botoșani, care au fost implicate în ultimii ani într-o serie de evenimente minore, producând neplăceri călătorilor, vor deveni în cel mai scurt timp istorie. Opt din cele nouă autobuze noi, marca ISUZU Citibus, contractate de SC Eltrans SA pentru înlocuirea tramvaielor, au ajuns deja în Portul Constanța. După înmatricularea lor, ele vor fi puse în circulație pe traseele 101 și 102.
Semnarea, la scurt timp după instalarea la Palatul Victoria a guvernului liberal condus de Ludovic Orban, a unuia dintre contractele cu finanțare europeană pentru înlocuirea liniei de rulare a tramvaielor în tot municipiul Botoșani a permis achiziționarea în leasing operațional a noilor autobuze ISUZU și scoaterea la pensie a bătrânelor tramvaie marca Tatra.
Botoșănenii vor putea uita în curând de disconfortul actualelor tramvaie, de incidentele în care ajungeau să fie acestea implicate din cauza uzurii proprii ori a căii de rulare sau de nivelul ridicat de zgomot produs în trafic.
Promisiunea pe care am făcut-o de modernizare pe bani europeni a transportului public de călători în municipiul Botoșani începe să fie transpusă în realitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *