Prima pagină » Fundația Mihaelei Geoană oferă analize medicale gratis la Bucecea

Fundația Mihaelei Geoană oferă analize medicale gratis la Bucecea

0

Fundatia Renasterea ofera analize medicale gratuite in cadrul Caravanei Ofera Putere, locuitoarelor din comunele Bucecea

In perioada 16 noiembrie – 17 decembrie, Pantene si Fundația Renașterea, prin  Caravana Ofera Putere, ofera in gratuitate 400 de teste Papanicolau locuitoarelor din comuna Bucecea jud Botosani, prin intermediul Unitatii Mobile de Diagnostic Renasterea

30 noiembrie 2020, Bucuresti: Cancerul de sân și de col uterin sunt cele mai frecvente tipuri de cancer diagnosticate în rândul femeilor și cele care fac cele mai multe victime la nivel mondial. În România, rata mortalității este cea mai mare din Europa – lipsa informării, accesul precar la servicii medicale și nivelul de trai ce nu permite controale regulate conduc la diagnosticarea târzie a bolii și la scăderea șanselor de vindecare. Totuși, conform studiilor, în peste 90% din cazuri, un diagnostic aflat la timp poate ajuta la vindecare completă.

Pentru că șansele de vindecare depind foarte mult de momentul diagnosticării, Fundația Renașterea, cu sustinerea Pantene, a pornit caravana Oferă Putere, prin care să informeze asupra importantei preventiei și să ofere acces la controale medicale gratuite cât mai multor femei din România care altfel nu ar fi accesat astfel de servicii ce le pot salva viața.

Prima oprire a caravanei a fost în Popești-Leordeni, unde, in perioada– 12-octombrie – 6 noiembrie 2020 – 320 de femei au beneficiat gratuit de investigații de sân și col uterin, efectuandu-se 302 de  teste Babeș-Papanicolau și 190 de mamografii.

A doua localitate în care unitatea mobilă si-a inceput activitatea luni, 16 noiembrie, este  Bucecea – unde va stationa în perioada 16 noiembrie – 17 decembrie 2020, si vor fi oferite 400 de teste Babes Papanicolau gratuite.  

Pe toată durata desfășurării caravanei, vor fi luate toate măsurile necesare pentru asigurarea condițiilor de distanțare socială și siguranță sanitară. Persoanele care își doresc să beneficieze de Teste Papanicolau gratuite, din localitatea Bucecea si localitati invecinate, se pot programa la numărul de telefon 0756.713.652.

„Fundatia Renasterea militeaza de peste 19 ani pentru dreptul femeilor din Romania la

servicii medicale de calitate. Prin investigatiile medicale oferite in cadrul Caravanei Ofera Putere, ne dorim sa oferim astfel de servicii si femeilor din zonele defavorizate ale tarii. In prezent, rata de supravietuire a femeilor afectate de cancer in tara noastra este cu 20% mai mica decat a femeilor din Belgia (64% vs. 84%). Prin implementarea unor campanii precum aceasta, incercam sa educam si sa informam femeile despre importanta controlului medical anual si sa contribuim, pe cat posibil, la

reducerea acestor discrepante. Ne bucuram ca prin acest proiect, cu sustinerea partenerilor nostri, reusim sa oferim in gratuitate, femeilor defavorizate, analizele medicale ce le pot salva viata!” a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Fundatia Renasterea.

Caravana Oferă Putere vine ca o continuare firească a campaniei Oferă Putere. Demarată în 2016 de Pantene și Mega Image, alături de Fundația Renașterea, inițiativa își propune să redea cât mai multor femei din România încrederea de care au nevoie în lupta împotriva cancerului. Pe toată durata campaniei, 560 de peruci din păr natural au fost donate celor care se luptă cu această boală. Peste 15.000 de codițe din păr natural au fost donate de către persoanele care au decis să se alăture cauzei, zeci de mii de oameni au sprijinit campania prin achiziționarea produselor Pantene.

Despre Fundația Renașterea

Fundația Renașterea este o organizație neguvernamentală, înființata în anul 2001, care a primit statut de Organizație de Utilitate Publică în anul 2007. Misiunea Fundației Renașterea este aceea de a promova importanța prevenției și depistării precoce a cancerului de sân și de col uterin, de a oferi investigații medicale gratuite și suport pacienților oncologici. Fundatia Renasterea, prin Unitatea Mobila de Diagnostic a oferit, pentru 22.220 de femei din  58  localitati, 10.510 mamografii, 18.010  teste Papanicolau gratuite

Studiul facut pe un esantion de 4.410 persoane din cele peste 22.000 testate a aratat ca peste 67,5% dintre femeile testate prezentand infectii ginecologice sau afectiuni mai grave, Rural : 65,4% , Urban: 70,1%, (41% – 15-19 ani, peste 71% – 20-50 ani si peste 60% – 50ani+)

Pentru mai multe informatii despre Fundatia Renasterea si proiectele pe care le implementeaza, va rugam sa accesati https://fundatiarenasterea.ro si https://www.facebook.com/FundatiaRenasterea/

Informatii despre investigatile efectuate in Unitatea de Diagnostic Mobil Renasterea

Testul Babes Papanicolau se efectueaza pe masa ginecologica si consta in recoltarea, cu ajutorul unei periute, a unei probe din colul uterin. Aceasta este prelucrata in laborator, apoi examinata microscopic pentru a se identifica modificarile aparute la nivelul celulelor. Existenta modificarilor poate indica un stadiu precanceros sau canceros al colului uterin. Aceasta investigatie este recomandata tuturor femeilor care si-au inceput viata sexuala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *