Primarul care îl regretă pe Băsescu a dat o tonă de pește oamenilor din comună, de Florii- video

Comuna Concești este o localitate din nordul Botoșaniului, pierdută printre dealuri și păduri. Dar odată ajuns în localitate parcă îți vine să deschizi ochii și mai mari pentru a cuprinde tot pitorescul ei. Joi, înainte de sărbătoarea Floriilor, edilul a încărcat o tonă de pește și a pornit prin comună. Oriunde a găsit acasă suflet de om, fără selecții și preselecții, i-a chemat la poartă pentru a-i cadorisi cu peștele care se mănâncă la ortodocși de Florii. Gratis. Așa că am parcurs comuna, cu azimut primărie, la o viteză constantă de 10 km/oră. Pentru a ne încărca sufletul cu frumusețea localității, în căutare primarului care are propriile metode de a arăta că îi pasă de cei ce l-au ales sau nu.

În comuna Concești, din județul Botoșani, localnicii par să fie fericiții locuitori ai unui colț de vis, al unui sat românesc, așa cum era odată, conservat, perpetuat din generație în generație. Primarul, Costel Nazare este o vedetă națională după ce a construit câteva case și le-a oferit oricărui român aflat în nevoie, dar și după ce și-a donat tot salariul de la primărie, lunar, familiilor cu probleme sociale din comună. Dar mai presus de toate, primarul pare să fie cel mai pomenit edil în rugăciunile locuitorilor. Și se roagă ca acestuia să nu îi treacă vreodată prin gând să renunțe la a fi ”părinte sau fiu” celor din Concești. Da, este adevărat, și alți primari sunt pomeniți foarte des de către cei ce i-au ales. Dar nu de bine.

Pe edilul Nazare ne-am propus să îl ”luăm ca din oală”, pe neanunțate. Că prea părea totul idilic la Concești. Și ne-am gândit că doar se pricepe mai bine decât alții să își facă promovare și nu neapărat chiar sunt fericiți localnicii. Am oprit la el, în primărie, vineri, așa mai înainte de a se termina programul. Ca să vedem dacă primul gospodar al Conceștiului e acasă. Și era. Prins printre acte, telefoane, lămuriri și discuții de detaliu cu angajații primăriei. Deși nu ne-am anunțat venirea, cum se obișnuiește la alte case de presă și cum , de altfel, ne este năravul, edilul și-a făcut o fereastră și am discutat. Total atipic. Un interviu scurt, la obiect și la subiect, pentru a nu se plictisi nici el, nici noi, nici cititorii. Și am înțeles cum se poate descurca un primar independent atunci când toți vor să moară capra vecinului. ”Noi, la comună, nu avem probleme financiare. Chiar dacă de la Consiliul Județean am fost ultima comună care a primit bani atât la proiectele pe care le avem în derulare cât și la banii care se dau de la CJ. În schimb, printr-o administrare bună a banului public, nu avem probleme financiare la nivelul comunei Concești. Avem încă cinci proiecte în curs de desfășurare la nivelul comunei. Cred că suntem una dintre puținele comune din Botoșani unde există în proporție de 100% apă curentă la orice casă, asfalt în proporție de 80% pe drumurile din comună…”, a explicat edilul Costel Nazare. După ce am privit cu admirație și uimire cum arată comuna Concești, nu am putut să nu îl întreb pe edil dacă este ceva ce și-ar dori , el sau cetățenii, în comună și care să nu fi fost realizat până acum. ”Mi-aș dori foarte mult să avem o casă de bătrâni, cu 20 – 30 de locuri, pentru că sunt bătrâni rămași singuri. Copiii sunt plecați și fiecare ar vrea condiții bune la părinții lui. Este un proiect care chiar mi-aș dori să se realizeze”, a mărturisit primarul Costel Nazare.

Costel Nazare a fost anterior viceprimar, apoi primar mesianic al celor din Concești. Și am vrut să vedem care perioadă a activității sale în administrația publică o consideră mai bună. ”Când am fost viceprimar, în primul mandat, am început cu primarul de atunci, Constantin Bostan, să facem primul proiect de asfaltare, care a fost implementat în 2013, la un an după ce am intrat primar. Aș spune că aceea a fost cea mai bună perioadă și cea mai frumoasă, având în vedere că până atunci noi nu avusesem niciun metru de asfalt”, a spus Nazare.

Întrebat fiind care ar fi politicianul, indiferent de nuanța politică, în fața căruia ar spune ”jos pălăria”, indiferent din ce epocă guvernamentală, Nazare nu a stat pe gânduri și a explicat neaoș, nonconformist. ”Niciodată nu am crezut că o să îmi pară rău după Băsescu. Cert este că eu nu l-am votat niciodată. Dar trecând ultimii ani și văzând ceea ce se întâmplă… am ajuns eu care nu eram de acord cu ce spunea Băsescu și multă lume… până la urmă s-a dovedit că el a fost un politician adevărat”, a spus primarul Costel Nazare din Concești, Botoșani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.