Prima pagină » Senatorul Cosma despre tentativa de naționalizare a pilonului II de pensii

Senatorul Cosma despre tentativa de naționalizare a pilonului II de pensii

0

Conferință de presă la Cabinetul Parlamentar senator AUR Dorinel Cosma

Dragi botoșăneni,

Guvernul a fost prins din nou cu o măsură controversată. Naționalizarea Pilonului II de pensii a generat un val de bâlbâieli tipice guvernanților. Cine vrea să mai aibă pensie privată administrată de stat trebuie să facă cerere la stat. Acest aspect încă este prevăzut în cazul IT-iștilor.

Guvernul era pe punctul de a arunca viețile a 8 milioane de români în incertitudine în privința viitorului. Intenționăm să aderăm la OCDE, însă în timp ce toate celelalte țări au un sistem de pensii privat complementar Pilonului I, Ciolacu intenționa să ne arunce în epoca ceaușistă, chiar dacă prin PNRR România își asuma să întărească Pilonul II de pensii.

Toate aceste măsuri ne arată ca Ciolacu, Boloș, Simona Bucura-Oprescu și ceilalți habar n-au de noțiunile de bază a ceea ce înseamnă sistemul de pensii publice, sistemul de salarizare și în general tot ce înseamnă servicii și economie.

Pe de altă parte, măsurile privind redresarea bugetară, propuse de AUR și totodată asumate prin programul de guvernare, au menirea de a relaxa piața, prin creșterea salariului minim, reducarea taxării muncii, impozitarea cu 2% a întreprinderilor cu o cifra de afaceri mai mică de 5 mil. eur, etc.   Angajamentul nostru este „lege şi ordine”. Problemele trebuie rezolvate la timpul lor, avem nevoie de debirocratizare şi scurtarea distanţei dintre cetăţean şi factorul de decizie. De asemenea este necesară ridicarea plafonului privind plățile în numerar. Ciolacu nu a venit să-și prezinte măsurile în fața parlamentarilor AUR, ignorând practic electoratul care ne-a mandatat timp de 4 ani. Astfel, măsurile propuse de AUR au fost ignorate.

Vă mulțumesc.

Cu deosebită considerație,

Dorinel Cosma

Senator AUR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *